Az All Starra készülő Jason Kidd nélkül szenvedett a New Jersey Nets

Vágólapra másolva!
2008.02.14. 09:11
Nem erőltette meg magát az immár Jason Kidd nélkül felálló New Jersey Nets, és sima vereséget szenvedtek a Toronto Raptorstól. Manu Ginobili a kezdőben kapott helyett a San Antonio Spurs csapatában, ezt 46 ponttal és nyolc gólpasszal hálálta meg. Igaz, LeBron James is kitett magáért, 39 ponttal zárt, de végül a Spurs nyert. Sorozatban ötödször nyert a Boston Celtics, tizedszerre a Detroit Pistons.
Vince Carter New Jersey, szemben) próbál passzolni Carlos Delfino (Toronto Raptors) mellett
Reuters
Vince Carter New Jersey, szemben) próbál passzolni Carlos Delfino (Toronto Raptors) mellett
Vince Carter New Jersey, szemben) próbál passzolni Carlos Delfino (Toronto Raptors) mellett
Reuters
Vince Carter New Jersey, szemben) próbál passzolni Carlos Delfino (Toronto Raptors) mellett

MEGHIÚSULHAT KIDD DALLASBA SZERZŐDÉSE

Már szinte mindenben megegyezett egymással a Dallas Mavericks és a New Jersey Nets, mégis meghiúsulhat az üzlet, melynek részeként a liga egyik legjobb irányítója, Jason Kidd Texasba költözne. Az egyezség szerint a Nets Kiddért és Malik Allenért cserébe megkapná Devean George-ot, Devin Harrist, Jerry Stackhouse-t, DeSagana Diopot és Maurice Agert. Az üzletbe George "rondíthat" bele, ugyanis - egy kevéssé ismert NBA-szabály szerint - mivel utolsó évét tölti a dallasi szerződéséből, joga van vétót emelni. Márpedig a korábban többször is távozási szándékát hangoztató, háromszoros NBA-bajnok George most úgy tűnik, megmakacsolta magát. "Végre az utóbbi időben kezdőként számítanak rá Dallasban, ezért nem szeretne csapatot váltani" - nyilatkozta George menedzsere. MTI
Kissé úgy tűnt, mintha Jason Kidd várható távozása igencsak hatással lenne a New Jersey Nets többi játékosára, legalábbis a Toronto Raptors elleni mérkőzés ezt látszott igazolni. A vendégek semmilyen téren nem vették föl a harcot a hazaiakkal, akik így simán, 109-91-re diadalmaskodtak.

„Az első félidőben mindannyian úgy éreztük, mintha már vakáción lennénk” - nyilatkozta önkritikusan Vince Carter, a vendégek hátvédje, utalva egyben arra, hogy az All Star-szünet vélhetően jól fog jönni a Kidd nélkül indiszponált csapatnak. A Nets csak az utolsó negyedre kapta össze magát, de elkésett.

Láthatóan nem küzd ilyen problémákkal a bajnoki címvédő San Antonio Spurs, mely óriási csatában fektette két vállra a Cleveland Cavaliers gárdáját. Manu Ginobili kezdőként kapott helyet, amit fantasztikus játékkal hálált meg.

Összesen 46 pontot szórt, ebből 18-at az utolsó periódusban, nem utolsó sorban élete eddigi legjobbját nyújtotta a hárompontos vonalon kívülről: összesen nyolc triplát helyezett el a Cavs gyűrűjében, négyet a negyedik negyedben. Nyolc kiosztott gólpassza már csak hab volt a tortán.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a mi csapatunkat erősíti - mondta a meccs után a 23 pontos Tim Duncan. – Egyszerűen hihetetlen, mit művel, ha belelendül a játékba.”

Pedig nem volt egyszerű dolguk a vendégeknek, a Cleveland ne adta olcsón magát. LeBron James meg sem állt 39 pontig és kilenc gólpasszig, de Larry Hughes 26 pontja is meggyőző volt. A hazaiak ráadásul mind a mezőnybeli pontosságot, mind a palánk alatti játékot figyelembe véve felülmúlták a Spurst, így nyugodtan kijelenthető: tegnap este Ginobili személye és játéka döntött.

A Detroit Pistons sorozatban tizedik győzelmét aratta, ezúttal az Indiana Pacerst győzte le könnyedén a Palace of Auburn Hillsben. A vendégek borzalmasan gyengén játszottak, a harmadik negyedben mintha pályán sem lettek volna. Említésre méltó egyéni teljesítményt ugyan a győztes csapatban sem lehet megemlíteni, de tény, hogy remekül funkcionáló egységet alkottak a pályán, és kitartóan üldözik a ligaelső Bostont.

Ha már itt tartunk: a Celtics is nyert, méghozzá sorozatban ötödször, és úgy látszik, a pillanatnyi üzemzavar már a múlté. Bár Kevin Garnett ezúttal nem játszott, a csapatkapitány Paul Pierce 24, valamint Ray Allen 21 pontja elegendőnek bizonyult a New York Knicks ellen.

A Dallas Mavericks szinte kiütötte a Portland TrailBlazers alakulatát, Dirk Nowitzki fantasztikusan játszott (37 pont, 12 lepattanó), így nagyjából elképzelhető, hogy Jason Kidd érkezése (helyesebb inkább úgy mondani, hogy 1996-os távozása utáni visszatérése) mit jelenthet az amúgy is erős hazai csapat számára.

Győzött a Los Angeles Lakers is, idegenben mértek megsemmisítő csapást a Minnesota Timberwolves gárdájára: huszonöt ponttal bizonyultak jobbnak a vendéglátóknál. Kobe Bryant 29 pontot, Lamar Odom 16 lepattanót gyűjtött össze, Phil Jackson csapata jelenleg ötödik helyen áll a liga Nyugati Főcsoportjában.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 103. JÁTÉKNAP
Charlotte Bobcats Atlanta Hawks 100-98 (hosszabbítás után)
Orlando Magic Denver Nuggets 109-98
Cleveland Cavaliers San Antonio Spurs 105-112
Toronto Raptors New Jersey Nets 109-91
Philadelphia 76ers Memphis Grizzlies 102-88
Boston Celtics New York Knicks 111-103
Detroit Pistons Indiana Pacers 96-80
Milwaukee Bucks New Orleans Hornets 107-111
Minnesota Timberwolves Los Angeles Lakers 92-117
Houston Rockets Sacramento Kings 89-87
Dallas Maverisks Portland TrailBlazers 96-76
Golden State Warriors Phoenix Suns 120-118
Seattle SuperSonics Utah Jazz 93-112
Los Angeles Clippers Washington Wizards 89-91
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik