Manu Ginobili parádéja győzelmet ért a címvédő Spursnek Torontóban

Vágólapra másolva!
2008.02.12. 07:35
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 101. játéknapján elsősorban Manu Ginobili remek egyéni teljesítményének köszönhetően nyert a címvédő San Antonio Spurs Torontóban a Raptors ellen. Ugyancsak két príma egyéni játék szolgáltatta az LA Lakers, illetve a Cleveland Cavaliers idegenbeli győzelmét: előbbi gárdában Kobe Bryant, utóbbiban Larry Hugges parádézott a Charlotte, illetve az Orlando ellen. A Golden State Warriors győzelmet érően hajrázott a Washington ellen, a Dallasnak viszont a negyedik negyed betlije jelentette a vereséget Philadelphiában.
Manu Ginobili (San Antonio) 34 ponttal és 15 lepattanóval vette ki a részét a Toronto elleni győzelemből
Reuters
Manu Ginobili (San Antonio) 34 ponttal és 15 lepattanóval vette ki a részét a Toronto elleni győzelemből
Manu Ginobili (San Antonio) 34 ponttal és 15 lepattanóval vette ki a részét a Toronto elleni győzelemből
Reuters
Manu Ginobili (San Antonio) 34 ponttal és 15 lepattanóval vette ki a részét a Toronto elleni győzelemből

Hiába nyerte meg a második félidőt 48-38-ra a Toronto, a San Antonio a végére öt pontot így is meg tudott őrizni előnyéből. Ginobili már egy nappal korábban is jó formát mutatott - 21 pont, öt tripla -, de ami nem volt elég a Boston ellen, az Torontóban már győzelmet ért. Igaz, az argentin légiós azért rátett pár lapáttal, hiszen 34 pontja mellett - tizenkét kísérletből hat tripla - szedett 15 lepattanót és kiosztott hat asszisztot is. A Tony Parker nélkül felálló Spurs másik húzóembere Tim Duncan volt: 22 pont és 13 lepattanó.

A San Antonio a 13 pontos harmadik negyedére nem lehet túl büszke, a Dallas a 23 pontot hozó második félidejére. Igaz, a Spurs legalább győzni tudott, a Mavericks viszont kikapott. Pedig a Philadelphia sem brillírozott - 34 pont a második felvonásban -, de legalább hozta a hazait. Megszakíts nélkül negyedszer nyert a 76ers, így már 22 sikernél tartanak a bajnokságban, 30 vereség mellett.

Az LA Lakers végig kézben tartotta a Charlotte elleni találkozóját, amelyen Kobe Bryant 31 pontot tett hozzá a kilencpontos sikerhez. Egymás után harmadszor nyert a Lakers - az előző játéknapon Miamiban -, a bajnokságban már 34.nél járnak, amelynek a felét idegenben gyűjtötték be. A Bobcats viszont gyors egymás után hetedszer is kikapott, hazai mérlegük már negatív (14/16).

Larry Hughes tarthatatlan volt az Orlando ellen, a Cleveland játékosa az egyéni szezonrekordot jelentő 41 ponttal járult hozzá a Lovagok hétpontos győzelméhez a Magic otthonában. De azért LeBron James is odatette magát a maga 29 pontjával és tíz gólpasszával. Kiegyenlített csatában felváltva vezettek a csapatok, az ütközetet végül a vendégek által hét ponttal megnyert negyedik negyed döntötte el. Akkor a záró részben három percig nem dobtak kosarat a házigazdák, így a vendégek 91-88 után egy 7-0-s periódusokkal igencsak megugrottak.

Egy nappal korábban a Phoenix, ezúttal a Golden State Warriors lett a Washington veszte, így a Wizards egymás után nyolcadszor hagyhatta el vesztesen a pályát. Vasárnap este egy, ezúttal két ponttal kaptak ki, igazán pechesek. Arról már tényleg nem is beszélve, hogy a Harcosok a 36-22-re megnyert utolsó negyedüknek köszönhetik a győzelmüket, mert addig az első félidőben például 72 pontot szerző vendégek akarata érvényesült. A győztes együttesben Stephen Jackson 41 pontot szerzett.

Volt esélye a Milwaukee Bucksnak az LA Clippers ellen: ha a hazaiak nem rontanak nyolc büntetőt, és az utolsó negyedben nem állnak meg 15 dobott pontnél, még nyerhettek is volna. A vesztes gárdában Mo Williams 31 hiábavaló pontot szerzett.

Rosszul kezdett, de aztán még idejében magára talált a Rockets Houstonban a Portland ellen. Hét, hat, majd végül öt ponttal nyerték a nyitó negyed utáni felvonásokat, így végül biztosan gyűrték le ellenfelüket. A győztes együttes legjobbja Jao Ming volt, aki 25 pontja mellett (7/11 a palánk alól, 11/13 büntetőből) még hét lepattanót is elkönyvelhetett. Megszakítás nélkül hetedszer nyert a Houston, amely 31/20-s mérlegével csoportjában ugyancsak a negyedik helyen áll, de máshol versenyben lehetne a csoportelsőségért is, Trail Blazers viszont harmadszor kapott ki, utóbbi tíz találkozóján heredszer.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 101. JÁTÉKNAP:
Toronto Raptors - San Antonio Spurs 88-93
Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 84-76
Charlotte Bobcats - Los Angeles Lakers 97-106
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 111-118
Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers 89-96
Houston Rockets - Portland Trail Blazers 95-83
Golden State Warriors - Washington Wizards 120-117
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik