Ji és Jao, avagy kínai tűzijáték puskapor nélkül a Milwaukee Arenában

Vágólapra másolva!
2008.02.03. 10:20
A kínai Új Évet ünnepelték Milwaukee-ban, ahol a Jao Minget a soraiban tudó Houston Rockets diadalmaskodott a Ji Csien-liennel fellépő Bucks ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapján. Nyert a Cavaliers és a Nuggets is otthon. Az Atlanta három meccs után tudott újra győzni, a Seattle sorozatban harmadik mérkőzésén távozott győztesen a pályáról.
Getty Images
Getty Images
A Rocketsben magasodó Jao Ming és a Buckst erősítő Ji Csien-lien különcsatájáról szólt az NBA szombati játéknapja, amely az előzetes várakozások szerint most is százmilliós nagyságrendű nézőszámmal büszkélkedhetett.

Az összecsapást a Houston nyerte 91-83-ra és Jao 12-6-ra, de a kínai Új Évre várt tüzijáték ezúttal elmaradt, mindkét sztár formán kívül teljesített.

Yao Minget az ellenfél alattomos játéka, és bokasérülése is akadályozta abban, hogy emlékezeteset nyújtson, 12 ponttal és 12 lepattanóval fejezte be a mérkőzést.

Ji csak hat pontig jutott, az átlaga azért ennél valamivel jobb, közel 10 egység.

"Azt hiszem, a tíz próbálkozásából legalább nyolc kitűnő dobás volt, csak egyszerűen nem esett be" – jeleskedett a fogadatlan prókátor szerepében a Milwaukee trénere, Larry Krystkowiak a meccs után.

Tracy McGrady húzta ki a csávából a texasiakat, 33 pontja, 11 lepattanója és 6 asszisztja bizony tekintélyes teljesítmény.

Mint ismeretes, a tavaly novemberi Houston-Milwaukee csata minden idők egyik legnézettebb NBA-meccse volt. A két klasszis, illetve a Bucks és a Rockets párharcát akkor 19 kínai csatorna közvetítette, és több, mint 200 millió néző volt kíváncsi a találkozóra.

LeBron James és Carmelo Anthony visszatérése egíaránt jótékonynak bizonyult csapataik számára, a Cavs a Clipperst, a Nuggets a Bobcatset kényszerítette vereségre hazai pályán.

Az Atlanta Hawks három meccs után tudott újra nyerni, a Seattle SuperSonics sorozatban harmadik mérkőzését távozott győztesen a pályáról.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, SZOMBATI JÁTÉKNAP
Atlanta Hawks New Jersey Nets 104-92
Cleveland Cavaliers Los Angeles Clippers 98-94
Milwaukee Bucks Houston Rockets 83-91
Sacramento Kings Chicago Bulls 105-101
Indiana Pacers Orlando Magic 115-121
Memphis Grizzlies Utah Jazz 91-110
Denver Nuggets Charlotte Bobcats 117-101
Seattle SuperSonics New York Knicks 86-85
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik