Hiába Kobe Bryant 39 pontja, Tayshaun Prince triplája döntött

Vágólapra másolva!
2008.02.01. 08:16
Négy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 90. játéknapján. Egyedül a San Antonio Spurs tudott idegenben, a Phoenix otthonában nyerni. Hiába remekelt, és zárt 39 ponttal Kobe Bryant, a Lakers kikapott a Detroit Pistons vendégeként.
Kobe Bryant próbálja elvinni a labdát Tayshaun Prince mellett
Reuters
Kobe Bryant próbálja elvinni a labdát Tayshaun Prince mellett
Kobe Bryant próbálja elvinni a labdát Tayshaun Prince mellett
Reuters
Kobe Bryant próbálja elvinni a labdát Tayshaun Prince mellett

Egy rossz sorozatot szeretett volna megtörni a Lakers, ugyanis az elmúlt nyolc meccsét elvesztette a Detroit otthonában, ezek között volt a 2004-es döntő három mérkőzése is.

Kevésen múlt, de majdnem sikerült ezt megtörnie a kaliforniaiaknak. A vége azonban nem úgy sikerült számukra, ahogy elvárták…

Kobe Bryant ezúttal is szorgalmasan termelt, 39 ponttal és 10 lepattanóval zárt, ám statisztikáját jócskán lerontotta, hogy volt 11 eladott labdája is. A Lakers kiválóságának a végén lett volna lehetősége, hogy a meccset is eldöntse, végül ez nem neki sikerült, hanem Tayshaun Prince-nek.

A Pistons 22 ponttal záró játékosa 4,4 másodperccel a mérkőzés vége előtt egy triplával próbálkozott – sikeresen, és végül egy ponttal nyert a Detroit.

Két nappal azután, hogy megtörte 14 mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát, újabb győzelmet aratott a Seattle, amely a Clevelandet győzte le.

A Cavaliers esélyeit erősen rontotta, hogy a szerdai meccsen bokasérülést szenvedett LeBron James nem volt bevethető állapotban, távollétében Larry Hughes volt a legponterősebb, ő 28 ponttal zárt.

Phoenixben javított a mérlegén a címvédő San Antonio, amely három vesztett mérkőzés után érezhette meg újra a győzelem ízét. Manu Ginobili 19 ponttal zárt, ez hibátlan büntetőinek is köszönhető, hiszen mind a 12 próbálkozása sikeres volt. Tim Duncan 16 pontja mellé 17 lepattanót is begyűjtött, míg Jacque Vaughn szezoncsúcsot jelentő 17 pontot szerzett.

Dirk Nowitzki 31 pontot szerzett, ennek ellenére a Dallas vereséget szenvedett Bostonban. A Celtics részéről Paul Pierce és Ray Allen is 26 ponttal zárt.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 90. JÁTÉKNAP
Detroit Pistons Los Angeles Lakers 90-89
Boston Celtics Dallas Mavericks 96-90
Seattle SuperSonics Cleveland Cavaliers 101-95
Phoenix Suns San Antonio Spurs 81-84
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik