A csehek, a lettek, a belgák, az oroszok és a spanyolok hibátlanok

Vágólapra másolva!
2007.09.26. 10:50
A címvédő Csehország válogatottja könnyedén, 86-62-re legyőzte Törökország együttesét az olaszországi 31. női kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, így Lettországgal együtt százszázalékos teljesítményt tud felmutatni az A csoportban. A második fordulót követően további három csapat, az orosz, a spanyol és a belga őrzi még hibátlan mérlegét.
A csehek a törököket, a spanyolok a szerbeket verték
A csehek a törököket, a spanyolok a szerbeket verték
A csehek a törököket, a spanyolok a szerbeket verték
A csehek a törököket, a spanyolok a szerbeket verték

A cseheknél a Gambrinus Brno két bedobója Jana Vesela és Eva Viteckova volt a legeredményesebb 17-17 ponttal, a török viszont „egyszemélyes” csapat volt, amelyben Birsel Vardarli (Fenerbahce) húsz pontjával egyedüliként ért el kétszámjegyű teljesítményt.

A lettek négy ponttal verték a pótselejtező nyertesét, Izraelt, amely így nyeretlen még a kontinensviadalon. A lettek a zárórészt nyolc ponttal hozva tudtak fordítani. A csoportelsőségről és a továbbvitt pontokról dönt a szerdai cseh-lett mérkőzés, míg a török-izraeli találkozó győztese a középdöntőben folytathatja.

A B csoportban Litvánia tizenhét ponttal verte Romániát, Németország nyolc ponttal kapott ki a veretlenségét őrző belgáktól. A harmadik fordulóban az első és utolsó belga, valamit román csapat mérkőzik meg egymással, míg a németek a litvánokkal játszanak.

A C csoportban a torna egyik esélyeseként elkönyvelt oroszok gépezete a franciák ellen is akadozott: a nyitókörben a házigazda olaszokat öt, míg legutóbb a franciákat négy ponttal verték. Nem éppen meggyőző teljesítmény eddig. Utolsó csoportmérkőzésüket a nyeretlen görögök ellen játsszák az oroszok, a házigazdák a franciákkal mérkőznek meg.

A D jelű négyesben Spanyolország izgalmas meccsen 79-76-ra győzedelmeskedett a második félidőt négy ponttal megnyerő Szerbia fölött, míg a fehéroroszok 26 ponttal verték a horvátokat. A zárókörben az eddig egyaránt három-három pontot gyűjtő szerb és fehérorosz csapat játszik egymással, míg a veretlen spanyolok a nyeretlen horvátok ellen lépnek parkettre.

A középdöntőbe – akárcsak a férfiak nemrég véget ért Európa-bajnokságán – a négy csoport első három-három helyezettje jut tovább, és két hatos csoportot alkotva folytatja majd a küzdelmeket, ahová egymás elleni eredményeiket magukkal viszik.

OLASZORSZÁG, EURÓPA-BAJNOKSÁG, NŐK, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ:

A CSOPORT (Vasto):
Lettország Izrael 77-73
Csehország Törökország 86-62

B CSOPORT (Lanciano):
Németország Belgium 53-61
Litvánia Románia 67-50

C CSOPORT (Chieti):
Görögország Olaszország 55-65
Oroszország Franciaország 63-59

D CSOPORT (Ortona):
Spanyolország Szerbia 79-76
Horvátország Fehéroroszország 66-92
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik