Az athéni döntőben a Panathinaikosz legyőzte a címvédő CSZKA-t

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.06. 23:49
A férfi kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga döntőjében a görög Panathinaikosz két ponttal verte a címvédő orosz CSZKA Moszkva csapatát. A két spanyol együttes által vívott bronzmeccsen ugyancsak két pont döntött: a Málaga javára a TAU ellenében.
A Panathinaikosz hazai pályán lett a rangos sorozat győztese
Reuters
A Panathinaikosz hazai pályán lett a rangos sorozat győztese
A Panathinaikosz hazai pályán lett a rangos sorozat győztese
Reuters
A Panathinaikosz hazai pályán lett a rangos sorozat győztese

A finálé első negyede kiegyenlített játékot, 35 pontot és minimális görög előnyt hozott, a jelenlévő 18363 néző nagyobb részének örömére.

A második negyedik azonban egyértelműen a négyes döntőnek otthont adó Panathinaikoszé volt. Miután 28 pontot dobva kilenc pontot vertek ellenfelükre, tízpontos előnnyel várhatták a második félidőt.

A hazai lendületet azonban megtörte a rutinos, roppant jó erőkből álló címvédő orosz gárda. Ha két ponttal is, de a CSZKA megnyerte a harmadik negyedet, így nyolcpontosra csökkent a két gárda közötti, addig sem egetverő különbség.

Nagy hajrát vágott ki az orosz együttes a negyedik játékrészben, amelyben két pont híján majdnem olyan eredményesek tudtak lenni, mint az első félidőben!

A nagy rohanás és mindenekelőtti támadásban persze el lehet fáradni még egy ilyen kiváló együttesnek is, nem beszélve arról, hogy a védekezésre sem ártott volna jobban odafigyelni. Mert kapott 28 pontjuk a negyedik negyedben azt eredményezte, hogy a görögök nyerték a találkozót, így a kupát.

A győztes csapat legeredményesebbje a 20 pontot szerző Ramunas Siskauskas volt, míg a CSZKA-ban Theodoros Papaloukas 23 pontig jutott.

A finálé legértékesebb, azaz legjobb játékosának (MVP) Dimitrisz Diamantidiszt (Panathinaikosz) választották, aki 15 pontja mellett nagyszerű mezőnymunkát végzett, nem mellékesen szedett három lepattanót és adott három gólpasszt.

A bronzmeccsen két spanyol gárda feszült egymásnak, mint az ilyen presztízsrangadókon, szó sem lehetett csalódott gárdak ütközetéről.

Az első negyed ennek megfelelően szoros, kiegyenlített játékot hozott, amelyből egy ponttal a Málaga jött ki jobban.

A folytatásból viszont a TAU, amely a második és a harmadik negyedet nyerve a zárórész előtt tízpontos előnyre tett szert.

A Málaga együttesében azonban volt erő felállni, szinte már a padlóról, és miután tizenkét pontot vertek az ellenre zárásképpen, ők szerezték meg a sorozat harmadik helyét.

A TAU annak ellenére bukta el a mérkőzést, hogy mezőnyből és kintről is pontosabban céloztak, mint ellenfelük.

ATHÉN, FÉRFI EUROLIGA, NÉGYES DÖNTŐ:

DÖNTŐ
Panathinaikosz CSZKA Moszkva 93-91 (18-17, 28-19, 19-21, 28-34)

A 3. HELYÉRT:
Unicaja Málaga TAU Ceramica 76-74 (16-15, 19-25, 16-21, 25-13)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik