A házigazdák jutottak a kupa fináléjába, ahol a Körmend vár rájuk

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.04.13. 20:33
A férfi kosárlabdázók Szolnokon zajló Magyar Kupa négyes döntőjében, a nap második elődöntőjében, egy pontokban roppant szerény összecsapás végén a házigazdák 18 ponttal verték az Albacomp csapatát. A szombati döntőben így a Szolnok a Körmenddel mérkőzik meg, míg a bronzéremért az Albacomp a Péccsel találkozik.
Thomas Kelley (balra) döntő érdemeket szerzett a szolnokiak továbbjutásában
Thomas Kelley (balra) döntő érdemeket szerzett a szolnokiak továbbjutásában
Thomas Kelley (balra) döntő érdemeket szerzett a szolnokiak továbbjutásában
Thomas Kelley (balra) döntő érdemeket szerzett a szolnokiak továbbjutásában

A mérkőzés apró technikai malőrrel kezdődött: az időjelző meghibásodása miatt tíz percet állt az alig három másodperce elkezdődött játék.

A váratlan közjáték nem zavarta meg a házigazdákat, akik igen jól vették a rajtot. A ötödik percre már 11 pontot dobva néggyel vezettek, két perccel később további két pontot tettek hozzá előnyükhöz, amelyet a felvonás végéig meg is tartottak.

A második negyedben három-négy percig ment a maga medrében a játék, ám akkor mindkét oldalon, de különösen a vendégek részéről, jött a blokk.

Tulajdonképpen minden helyzetből rontottak a játékosok, pedig próbálkozás volt mezőnyből és a hárompontos vonalon túlról is rendesen. A kísérletek azonban sorra kimaradtak, így a negyed a két csapat részéről összesen 18(!) pontot hozott.

Miután a 16. és a 25. perc között a házigazdák csak két(!) pontra voltak képesek, a fehérváriak igen gyatra teljesítményükkel és dobószázalékukkal is nyílttá tudták tenni az összecsapást.

Ráadásul 28-28-nál utolérték ellenfelüket, de a házigazdákban volt erő, hogy felálljanak a padlóról és ne engedjék magukat kiszámolni.

Sőt, elkapták a fonalat és a vége előtt percekkel már behozhatatlan előnyre tettek szert a változatlanul önmagát kereső és alulmúló fehérváriak ellen.

A bajnokságban a két együttes először Székesfehérváron találkozott egymással, azt a mérkőzést két ponttal, 77-75-re az Albacomp nyerte.

A bajnokság alapszakaszát vezető Szolnok a közelmúltban hazai pályán már meglepetésre kapott ki a tabella-harmadik fehérváriaktól, méghozzá nyolc ponttal, 74-66-ra.

A Szolnoknak éppen időben jött a visszavágás és a döntő elsőszámú esélyeseként begyűjthetik második kupaelsőségüket, ha igazolják a papírformát a bajnokságban hatodik helyen álló, már hatszoros MK-győztes Körmend ellenében.

SZOLNOK, MAGYAR KUPA, FÉRFIAK:

ELŐDÖNTŐ:
ALBACOMP - SZOLNOKI OLAJ KK 39–57 (12–18, 8–10, 12–13, 7–16)
Szolnok, 2500 néző. V: Valovics, Hartyáni, Forrai
ALBACOMP: Marciulionis 3/3, Phillips 5/3, HORVÁTH Á. 8/6, BRIGITHA 12, BENCZE 11. CSERE: Kámán, Hanga, Góbi.
SZOLNOK: KELLEY 16/3, Cziczás 4/3, HOLLINS 9, Jurkunas 5/3, FRÁNA 13. CSERE: MOLNÁR A. 5/3, Sabaliauskas 3/3, Harazin, Fülöp 2, Tóth V.
Az eredmény alakulása: 5. p.: 7–11. 9. p.: 11–18. 13. p.: 12–23. 16. p.: 14–26. 24. p.: 28–28. 30. p.: 32–41. 36. p.: 34–50
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik