A tartalékos Lakers nem tudta feltartóztatni a Phoenix Sunst

Vágólapra másolva!
2007.03.05. 09:10
Több játékosa hiányzott a Los Angeles Lakersnek, amely így nem tudott nyerni a Phoenix Suns otthonában. Washingtonban hatalmas izgalmak közepette dőlt el a meccs: vendégvezetésnél technikait ítéltek a Golden State Warriors edzője ellen, a három büntetőt Arenas értékesítette.
Shawn Marion viszi el a labdát Ronny Turiak mellett Phoenixben
Reuters
Shawn Marion viszi el a labdát Ronny Turiak mellett Phoenixben
Shawn Marion viszi el a labdát Ronny Turiak mellett Phoenixben
Reuters
Shawn Marion viszi el a labdát Ronny Turiak mellett Phoenixben
Nem a legjobb előjelekkel vágott neki a Phoenix elleni meccsnek a Los Angeles Lakers csapata. A kaliforniaiak több játékost is nélkülöztek sérülés miatt, Lamar Odom, Luke Walton és Vladimir Radmanovics sem léphetett pályára.

Kobe Bryant azonban játszhatott, de ez nem volt elég a győzelemhez a Suns otthonában. A Lakers sztárja ugyan szerzett 30 pontot, de mezőnybeli 28 kísérletéből csak 11 volt eredményes.

A másik oldalon azonban visszatérhetett a két mérkőzést kihagyó Shawn Marion, aki 13 pontja mellett 12 lepattanó megszerzésével is hozzájárult a sikerhez, valamint Steve Nash is 23 pontig jutott, ebből tizennyolcat a második félidőben szerzett.

A mérkőzést megtekintette az egykori kiváló ökölvívó, a Phoenix közelében élő Muhammad Ali is, akit hatalmas taps köszöntött.

Hatalmas csatát hozott a Boston-Minnesota mérkőzés, amelyet csak a második hosszabbítás döntött el a hazaiak javára. A hazai csapat ezzel sorozatban negyedik sikerét aratta. Delonte West, a Celtics játékosa 31 pontot szerzett – valamennyit a félidő után.

A hazaiak egyébként két nap alatt a második hosszabbításos meccsüket „húzták” be.

Szintén izgalmas lett a Washington-Golden State mérkőzés vége. A vendégek vezetésénél ugyanis a játékvezetők technikait ítéltek a GSW edzője ellen 0,1 másodperccel a mérkőzés vége előtt. Gilbert Arenas három büntetőt dobhatott, mindhármat értékesítette, ezzel nyert csapata.

A vitát 2,9 másodperccel a vége előtt egy megítélt szabálytalanság váltotta ki, a bírók szerint ugyanis Arenast szabálytalanul akadályozta Mickael Pietrus, ez váltotta ki Don Nelson haragját.

Szintén hosszabbítás döntött Milwaukee-ban, ahol Ben Gordon remeklésének és 48 pontjának köszönhetően nyert a Chicago. A pályafutása legponterősebb teljesítményét nyújtó kosaras 18 dobása volt sikeres a 32-ből, köztük hat hárompontos.

Gordon azonban ezzel a 48 pontjával sem tudta elérni, hogy ő legyen a meccs legeredményesebb játékosa: a Bucksból Michael Redd 52-vel zárt.

Hazai pályán verte a New Jerseyt a Philadelphia, így már négy meccs óta nem talált legyőzőre. Ray Allen, aki sérüléssel bajlódott, 34 pontot dobott a Seattle-ben.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 118. JÁTÉKNAP
New Orleans Hornets-Utah Jazz 94-108
Boston Celtics-Minnesota Timberwolves 124-117 - kétszeri hosszabbítás után
Washington Wizards-Golden State Warriors 107-106
Milwaukee Bucks-Chicago Bulls 121-126 - hosszabbítás után
Phoenix Suns-Los Angeles Lakers 99-94
Philadelphia 76ers-New Jersey Nets 99-86
Seattle SuperSonics-Charlotte Bobcats 96-89
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik