H. Á.
2022.09.06 21:37 Frissítve: 2022.09.06 23:05

Vuelta: kiderült, mennyire sérült meg nagy bukásában Roglic

Amint arról beszámoltunk, a spanyol kerékpáros-körverseny drámai befutót hozó 16. szakaszát a dán Mads Pedersen nyerte meg, miközben a szintén hajrázó Primoz Roglic nagyot esett pár száz méterrel a cél előtt az élcsoportban. Kedd este aztán kiderült, milyen sérüléseket szenvedett a háromszoros győztes, címvédő szlovén kiválóság a bukásban.

Roglic csúnyán összetörte magát, de nem lehetetlen, hogy folytatja (Fotó: AFP)

 

A szakaszok zárásaként minden versenynap végén kiadják a szervezők a hivatalos jelentést, hogy kinek milyen sérülése keletkezett az adott etapon. A keddi 16. szakasz után kiadott orvosi jelentésből kiderült, hogy a 300 méterrel a cél előtt nagyot bukó Primoz Roglic többszörös zúzódásokat szenvedett a jobb könyökén, csípőjén és térdén, továbbá bordafájdalmakkal is küzd – valószínű, utóbbi is zúzódás lehet.

Ezek mellett a szlovén bringás többszörös felületi horzsolásokat is szenvedett a jobb karján – ezek véreztek igen csúnyán.

Roglic csapata, a Jumbo-Visma kedd este annyit közölt hivatalos honlapján, hogy Roglicot a célba érés után megvizsgálta a Vuelta orvosi csapata, és a továbbiakban a csapat orvosai felügyelik. „Egyértelmű, hogy Primoz megsérült. Abban reménykedhetünk, hogy ezek a sérülések nem akadályozzák meg abban, hogy folytassa a versenyt” – fogalmazott a csapat honlapján Addy Engels sportigazgató.

Mindenesetre sérülései alapján nem zárható ki, hogy a szlovén bringás ott lesz a 17. szakasz startjánál szerdán – hogy mennyire kemény fából faragták, azt az idei Tour de France ötödik szakaszán bizonyította, amikor saját maga rakta vissza a kiugrott vállát egy esés után, s végül még tíz etapot végigtekert, mielőtt feladta volna.

FRISSÍTÉS 22.20:

A Jumbo-Visma este 10-kor közölte a Twitter-oldalán, keddre minden tervezett vizsgálatot elvégeztek, a csapat, a Jumbo orvosai és Roglic pedig szerdán a reggeli órákban döntik el, hogy a bringás folytatja-e a szereplését.

 


 

2022.09.13 23:08:57

Kerékpár nemzetisport.hu

Magyarországról tekintve a Giro, nemzetközi összehasonlításban a Tour magaslik ki a 2022-es sorból.

2022.08.28 23:39:41

Kerékpár SOMLÓVÁRI DÁVID

NS-VÉLEMÉNY. Valter mostantól mindennap a legjobb versenyzőkkel készülhet.

2022.08.18 14:36:47

Kerékpár H. Á.

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2022.08.15 23:59:11

Kerékpár CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A Székelyföldi körverseny révén minden eddiginél egységesebb, összehangoltabb Székelyföld-marketinget lehetne megvalósítani. Mert mint többször is bebizonyosodott, a sport nemcsak élet, erő, egészség, hanem egy régió megismertetésének, arculata alakításának mindennél hatékonyabb eszközévé is válhat.