Vuelta: hosszú időfutammal zárul a spanyol körverseny

Vágólapra másolva!
2021.02.11. 18:17
null
Hosszú időfutammal zárul 2021-ben a spanyol körverseny (Fotó: AFP)
Csaknem két évtized után ismét hosszú egyéni időfutammal zárul a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny – írja az MTI.

A cyclingnews szakportál beszámolója felidézte: a 2014-es rövid időfutamtól eltekintve legutóbb 2002-ben zárult hosszú egyenkéntivel a spanyol Grand Tour-verseny, amelyet idén augusztus 14. és szeptember 5. között rendeznek.

Csütörtökön ismertették a 3336.1 kilométer össztávú viadal útvonalát, amelynek nyitó etapja és záró szakasza is időfutam lesz. A Santiago de Compostelában végződő utolsó etap szakít az elmúlt évek hagyományaival, a nyugodt madridi körözéssel, ráadásul a maga 33,7 kilométeres hosszával jelentős hatást gyakorolhat az összetett kimenetelére. Előbbi pedig azért jelent különlegességet, mert az idén 800 éves burgosi Santa María-székesegyházból indulnak és oda is érnek vissza a bringások.

A Vuelta első fele a tavalyihoz viszonyítva némileg könnyebb lesz, a záró hét viszont a legutóbbinál nagyobb megpróbáltatásokat tartalmaz a 23 csapat 184 kerékpárosának: a 11 hegyi szakaszból öt is abban kapott helyet.

Vélhetően ez lesz az utolsó versenye az áprilisban 41. születésnapját ünneplő Alejandro Valverdének: a profi pályafutását 2002-ben elkezdő spanyol klasszis 2009-ben nyerte meg a Vueltát, 2018-ban pedig világbajnok lett. A pályafutása 29. háromhetesére készülő Valverde „a legvégéig látványos és izgalmas” versenyre számít a 76. spanyol körversenyen.

A TELJES PROGRAM TÉRKÉPEN ITT!

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik