Tour: Houle nyerte a szakaszt, az élcsoportban nincs változás

Vágólapra másolva!
2022.07.19. 17:16
null
Újabb csatákat láthattunk Vingegaard és Pogacar között (Fotó: Getty Images)
Kezdetét vette a 2022-es Tour de France kerékpáros-körverseny utolsó, harmadik hete. A 178.5 kilométeres 16. szakaszt a kanadai Hugo Houle nyerte meg a Pireneusokban. Az élen nem történt változás, Jonas Vingegaard előnye továbbra is több mint kétperces a címvédő Tadej Pogacar előtt.


A vasárnapi 202.5 kilométeres, sprintbefutós szakaszt és a hétfői pihenőnapot követően kedden a Carcassonne és Foix közötti 178.5 km-res szakasszal folytatódott a 2022-es Tour de France – ezzel beléptünk a háromhetes körverseny utolsó hetébe.

A szakasz első részében csak kisebb emelkedők vártak a mezőnyre, majd két jókora hegy következett. A szökevények az első hegyhez érve több csoportra bomlottak, ez pedig a későbbiekben sem változott.

A szakasz utolsó harmadához érve egyre biztosabbnak tűnt, hogy hazaér a szökés, amelynek élén 15 km-rel a vége előtt már csak egy versenyző állt: a kanadai Hugo Houle. Az Israel versenyzője végül – több mint egyperces előnnyel – meg is nyerte a szakaszt, míg a második helyen Valentin Madouas (FDJ-Groupama), a harmadikon pedig israeles csapattársa, Michael Woods végzett.

Ami az élmezőnyt illeti: az összetett éllovasa, Jonas Vingegaard és a címvédő, egyben üldöző Tadej Pogacar együtt haladtak a főmezőnyben. Utóbbi mindent bevetett, 50 km-rel a vége előtt rövid időn belül kétszer is megpróbált ellépni ellenfelétől, de Vingegaard gyorsan visszaverte a támadásait. Végül együtt értek be, így nem történt változás az összetett élén.

TOUR DE FRANCE
16. szakasz, Carcassonne–Foix, 178.5 km

1. Hugo Houle (kanadai, Israel) 4:23:47 óra
2. Valentin Madouas (francia, FDJ-Groupama) 1:10 p hátrány
3. Michael Woods (kanadai, Israel) azonos idővel

Az összetett élcsoportja
1. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo-Visma) 64:28:09 óra
2. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 2:22 p h.
3. Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadies) 2:43 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik