H. Á.
2022.01.13 16:56 Frissítve: 2022.01.13 17:18

Tour de Hongrie: holland menővel jön a BikeExchange

A legerősebb ausztrál kerékpárosklub, a Team BikeExchange Jayco is nevezett a májusi magyar kerékpáros-körversenyre, a Tour de Hongrie-ra – közölte az MTI.

Eddig talán a sárga mezes holland az idei TdH legnagyobb sztárja (Fotó: AFP)

A viadal csütörtöki hírlevelében a szervezők kiemelték, hogy az ausztrálok – még Mitchelton-Scott néven – 2020-ban szerepeltek először a magyar Touron, és rögtön meghatározó teljesítményre voltak képesek, miként tavaly is főszerepet játszottak. A királyetapon Damien Howson senkit sem engedett maga elé, s a Kékesen aratott győzelmével az összetett versenyben is megszerezte az első helyet.

A magyar szervezők úgy tudják, hogy a címvédő ezúttal nem indul a Tour de Hongrie-n, miután csapata a Magyarországon rajtoló Giro d'Italián veti majd be. Howson tavalyi győzelmében kulcsszerepet játszott magyar klubtársa, Peák Barnabás, aki időközben csapatot váltott, és ebben az évben már a belga Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux színeiben teker. Reményei szerint ő is a Girón kap majd lehetőséget.

A Procyclingstats értesülései szerint az ausztrál WorldTeam elhozza a magyar körversenyre a sprinter Dylan Groenewegent. A huszonnyolc esztendős holland kerékpáros már 56 profi győzelmet jegyezhet, négyszer indult a Tour de France és egyszer a Giro d'Italia versenyén, ezek során összesen huszonkét szakaszon zárt a legjobb tízben, és négy Tour-etap végén állhatott fel a dobogóra.

Nagyszerű pályafutását egy baleset árnyékolja be: a 2020-as lengyel körverseny második szakaszának befutójánál Fabio Jakobsen bukását okozta. Honfitársa súlyos sérüléseket szenvedett, felépülése hónapokat vett igénybe, Groenewegen pedig hosszú eltiltást kapott.

A 43. Tour de Hongrie-ra idén május 11. és 15. között kerül sor, várhatóan huszonnégy csapat részvételével.

A 2022-es Tour de Hongrie eddig bejelentett csapatai:
Movistar Team (spanyol, WorldTeam)
Israel Start-Up Nation (izraeli, WorldTeam)
Team Jumbo-Visma (holland, WorldTeam)
Lotto Soudal (belga, WorldTeam)
Trek-Segafredo (amerikai, WorldTeam)
Bahrain-Victorious (bahreini, WorldTeam)
Team BikeExchange Jayco (ausztrál, WorldTeam)
Drone Hopper-Androni Giocattoli (olasz, ProTeam)
Uno-X Pro Cycling Team (norvég, ProTeam)
Team Novo Nordisk (amerikai, ProTeam)

2022.09.13 23:08:57

Kerékpár nemzetisport.hu

Magyarországról tekintve a Giro, nemzetközi összehasonlításban a Tour magaslik ki a 2022-es sorból.

2022.08.28 23:39:41

Kerékpár SOMLÓVÁRI DÁVID

NS-VÉLEMÉNY. Valter mostantól mindennap a legjobb versenyzőkkel készülhet.

2022.08.18 14:36:47

Kerékpár H. Á.

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2022.08.15 23:59:11

Kerékpár CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A Székelyföldi körverseny révén minden eddiginél egységesebb, összehangoltabb Székelyföld-marketinget lehetne megvalósítani. Mert mint többször is bebizonyosodott, a sport nemcsak élet, erő, egészség, hanem egy régió megismertetésének, arculata alakításának mindennél hatékonyabb eszközévé is válhat.