MTI/B. D. K. 2022.06.30 11:44 Frissítve: 2022.06.30 12:10

Tour de France: átkutatta a dán rendőrség a Bahrain Victorious szállodai szobáit

A francia hatóságok kérésére a dán rendőrség csütörtökön átkutatta a pénteken Koppenhágában rajtoló Tour de France országúti kerékpáros körversenyre készülő Bahrain Victorious csapatának szállodai szobáit, de az istálló közlése szerint semmit nem foglaltak le.

A Bahrain Victorious bemutatása két nappal a Tour rajtja előtt (Fotó: AFP)

 

A koppenhágai rendőrség a versenyzők, valamint a stábtagok hotelszobáit, illetve a csapat járműveit is átvizsgálta Bröndbyben. A kerékpárosok és a csapattagok otthonában hétfőn tartottak razziát, mielőtt minden érintett elutazott volna a Tour dániai rajtjára.

„A francia rendőrség kérésére végeztünk kutatást egy Bröndbyben található szállodában, de erről további információ nem áll rendelkezésre, a Franciaországban folyamatban lévő vizsgálattal kapcsolatban pedig a helyi rendőrség tud felvilágosítást adni” – nyilatkozta Dannie Rise főfelügyelő.

A Bahrain Victorious közleményben annyit írt, mindenben együttműködött a hatóságokkal, a kutatás pedig két óra alatt lezajlott.

„Semmit nem foglaltak le” – hangsúlyozta a csapat.

A Bahrain Victorious tavaly három szakaszon diadalmaskodott a Tour-on, de a 17. etapot követően rendőrségi razziát tartottak az istálló szállásán és buszán, miután a francia ügyészség doppingvétség gyanúja miatt előzetes eljárást indított. Az akkori vizsgálat tiltott anyagok és módszerek beszerzésére, szállítására, birtoklására és importálására vonatkozott.

Az idei Tour első három szakaszát rendezik Dániában, majd a mezőny Franciaországban folytatja a viadalt, amelynek össztávja 3328 kilométer. A verseny július 24-én ér véget a párizsi Champs-Élysées-n.

2022.07.12 14:15:12

Kerékpár MTI/D. S. B.

A norvég Vegard Stake Laengen után az új-zélandi George Bennett is elkapta a fertőzést, hatfősre csökkent az UAE.

2022.07.05 08:42:22

Kerékpár PIETSCH TIBOR, SZABÓ MIKLÓS (FOTÓ)

„Mindig a leggyorsabban akarok felérni a csúcsra, mert így kevesebb ideig érzem a fájdalmat…”

2022.06.29 17:52:45

Kerékpár H. Á.

A francia országúti kerékpáros körverseny menetrendje, programja, a szakaszok útvonala, győztesei.

2022.05.09 19:34:16

Kerékpár ŐRI B. PÉTER

ALAPVONAL. Az eufória, hogy itt lehetek, láthatom élőben a világ legjobb kerékpározóit, mindent felülírt. Mert különben nem nagyon érthető, mi a csuda jó abban, hogy ott állsz a tömegben, bizony lökdösődnöd is kell, néhány másodpercre látod a bringásokat, szinte semmit információd sincs, ez azonban egyáltalán nem érdekel, ott vagy, jó értelemben véve őrjöngsz, tapsolsz, kiabálsz.

2022.05.03 10:58:02

Kerékpár nemzetisport.hu

A Magyar körverseny történetének eddigi legerősebb mezőnye sorakozik rajthoz a május 11-én kezdődő ötnapos viadalon. (x)