Tour de France: a címvédő Chris Froome nem indulhat – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.01. 19:50
null
Lehet, hogy idén nem láthatjuk Froome-ot a Tour de France-on (Fotó: AFP)
A francia Le Monde arról számolt be, hogy a négyszeres győztes és címvédő Chris Froome nem indulhat a  július 7-én rajtoló francia országúti kerékpáros-körversenyen, a Tour de France-on.

 

A Le Monde szerint a versenyt szervező ASO mindent megtesz, hogy Chris Froome ne állhasson rajthoz július 7-én. A szervezők állítólag e-mailben értesítették a Sky-t, hogy Froome nem vehet részt a Tour de France-on, mivel a folyamatban lévő doppingügye miatt rossz fényt vetne a körversenyre, rontaná annak a hírnevét.

Froome csapata, a Sky természetesen fellebbez a döntés ellen, s ha kell, egészen a nemzetközi sportdöntőbíróságig (CAS) is elmennek.

„Biztosak vagyunk benne, hogy Chris ott lesz a rajtnál, mivel tudjuk, hogy semmi rosszat nem csinált” – mondta a Sky szóvivője a Le Monde-nak. Az ASO nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.

Mint ismert, Froome-ról tavaly december közepén derült ki, hogy pozitív doppingtesztet produkált a 2017-es spanyol körversenyen, a Vuelta a Espanán. A szeptember 7-én adott mintájában az asztmás rohamok kezelésére és megelőzésére alkalmas szalbutamol magas szintjét, a megengedett érték kétszeresét mutatták ki

A végleges döntés azonban még mindig nem született meg az ügyben, annak hiányában pedig a Giro d'Italián is rajthoz állt a 33 éves brit kerékpározó, s meg is nyerte az olasz körversenyt, így történelmi triplázást hajtott végre.

Froome nemrég egyébként úgy nyilatkozott, minden joga megvan, hogy induljon a Tour de France-on.

Le Monde on Twitter

Tour de France : Christopher Froome écarté de la course par les organisateurs, l'équipe Sky fait appel https://t.co/W0GTGRjiLq



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik