H. Á.
2023.03.27 08:52

Kerékpár: tömegbukás, eltévedő éllovas, svájci győztes a női Gent-Wevelgemen – videó

Meglehetősen kaotikusra sikeredett az idei Gent-Wevelgem egynapos női kerékpáros verseny vasárnap: a pocsék időben, esőben, hidegben megrendezett versenyen több nagy bukás is borzolta a kedélyeket, a végül győztes svájci Marlen Reusser (SD Worx) – Vas Kata Blanka csapattársa – öt kilométerrel a cél előtt elnézett egy jobb kanyart...

 

Reusser eltévedt, de így is hazaért (Fotó: Getty Images)

Több nagy bukás is tarkította a 162.5 kilométeres versenyt, ám ezekből Marlen Reusser szerencsésen kimaradt – az alábbi összefoglalóban megnézhető a bő 60 kilométerrel a vége előtt történt legnagyobb bukás is, amelyben a mezőnynek nagyjából a fele földre került.

A 31 éves svájci 41 kilométerrel a cél előtt egyszerűen tempót váltott, faképnél hagyta a riválisokat, s pillanatok alatt jó másfél, két perces előnyt alakított ki, sőt, miután nem igazán akarták befogni őt, ez hamarosan három perc környékére nőtt. Előnyét még az sem igazán csökkentette, hogy öt kilométerrel a vége előtt elnézett egy jobb kanyart, s egyenesen haladva tovább letért az útvonalról: a zsűriautó heves dudálása miatt fordult vissza… Ettől függetlenül is meggyőző 2:42 perces előnnyel ért célba, a második a mezőnyhajrát megnyerő Megan Jastrab, harmadik Maike van der Duin lett.

A NŐI VERSENY ÖSSZEFOGLALÓJA

 

A férfiaknál kettős Jumbo-Visma-győzelem született, miután jó 50 kilométerrel a 260.9 km hosszú versenytáv vége előtt Wout van Aert és Christophe Laporte a Monteberg emelkedőjén haladva – Reusserhez hasonlóan – eltempózott a mezőnytől, s végül több mint két perc előnnyel haladtak át a célvonalon, amelyen Van Aert maga elé engedte Laporte-ot.

A FÉRFI VERSENY ÖSSZEFOGLALÓJA

2023.05.09 23:28:44

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL.A Tour de Hongrie azonban elsősorban az itt élőknek kell hogy fontos esemény legyen. Nemcsak sportszakmailag, kulturálisan is, hiszen különböző földrajzi területeket kapcsol össze, ezáltal közösséget alkot, rangot és önbecsülést adó eseményként ünneppé formálja a hétköznapokat, és a televíziós közvetítések elterjedésének köszönhetően már vizuálisan is be- és megmutat, ismeretet terjeszt és dokumentál – tájakat, városokat, embereket. Bennünket.

2023.05.09 15:23:54

Kerékpár nemzetisport.hu

Kilencvenhét év negyvenhárom versenyén tizenhét nemzet adott harminckilenc különböző győztest.

2023.05.05 20:12:30

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép, menetrend, eredmények egy helyen.

2023.02.22 23:59:08

Kerékpár nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán vízhordónak szánják.

2022.12.30 09:25:56

Kerékpár nemzetisport.hu

Legjobb női kerékpárosunk idei „évértékelőjében” a mentális egészség fontosságáról is beszélt.