Kerékpár: tömegbukás, eltévedő éllovas, svájci győztes a női Gent-Wevelgemen – videó

Vágólapra másolva!
2023.03.27. 08:52
null
Reusser eltévedt, de így is hazaért (Fotó: Getty Images)
Meglehetősen kaotikusra sikeredett az idei Gent-Wevelgem egynapos női kerékpáros verseny vasárnap: a pocsék időben, esőben, hidegben megrendezett versenyen több nagy bukás is borzolta a kedélyeket, a végül győztes svájci Marlen Reusser (SD Worx) – Vas Kata Blanka csapattársa – öt kilométerrel a cél előtt elnézett egy jobb kanyart...

Több nagy bukás is tarkította a 162.5 kilométeres versenyt, ám ezekből Marlen Reusser szerencsésen kimaradt – az alábbi összefoglalóban megnézhető a bő 60 kilométerrel a vége előtt történt legnagyobb bukás is, amelyben a mezőnynek nagyjából a fele földre került.

A 31 éves svájci 41 kilométerrel a cél előtt egyszerűen tempót váltott, faképnél hagyta a riválisokat, s pillanatok alatt jó másfél, két perces előnyt alakított ki, sőt, miután nem igazán akarták befogni őt, ez hamarosan három perc környékére nőtt. Előnyét még az sem igazán csökkentette, hogy öt kilométerrel a vége előtt elnézett egy jobb kanyart, s egyenesen haladva tovább letért az útvonalról: a zsűriautó heves dudálása miatt fordult vissza… Ettől függetlenül is meggyőző 2:42 perces előnnyel ért célba, a második a mezőnyhajrát megnyerő Megan Jastrab, harmadik Maike van der Duin lett.

A NŐI VERSENY ÖSSZEFOGLALÓJA

A férfiaknál kettős Jumbo-Visma-győzelem született, miután jó 50 kilométerrel a 260.9 km hosszú versenytáv vége előtt Wout van Aert és Christophe Laporte a Monteberg emelkedőjén haladva – Reusserhez hasonlóan – eltempózott a mezőnytől, s végül több mint két perc előnnyel haladtak át a célvonalon, amelyen Van Aert maga elé engedte Laporte-ot.

A FÉRFI VERSENY ÖSSZEFOGLALÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik