Kerékpár: Primoz Roglic rajthoz áll a Vueltán – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.08.15. 10:28
null
Roglic három éve kibérelte a piros mezt (Fotó: AFP)
A holland Wielefits kerékpáros szakportál információi szerint az országúti kerékpáros Spanyol körverseny (Vuelta a Espana) legutóbbi három kiírását megnyerő Primoz Roglic a Tour de France-on elszenvedett sérüléseiből felépült, így rajthoz áll a hétvégén kezdődő 2022-es Vueltán.

Mint ismert, Primoz Roglic az idei Tour de France ötödik szakaszán esett nagyot, ami után kiugrott vállát maga tette helyre az út szélén, majd folytatta a versenyt, végül a 15. szakasz előtt döntött úgy – csapatával, a Jumbo Vistával együtt –, hogy feladja a viadalt, és inkább a gyógyulásra koncentrál.

A lap szerint a szlovén kiválóság csak augusztus második hetében kezdte újra az országúti edzéseket a Monaco körüli hegyekben.

Sem Roglic, sem csapata, a Jumbo Visma nem erősítették meg eddig a holland lap értesüléseit a szlovén bringás részvételéről – ám a szaksajtó úgy tudja, a holland istálló hétfőn közli csapata összeállítását az idei Vueltán.

Roglic a Spanyol körverseny legutóbbi három kiírását egyaránt megnyerte, s ha az idén is győzne, ő lenne az első, aki sorozatban négyszer diadalmaskodik az év harmadik Grand Tour-viadalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik