Kerékpár: Dina a záró szakaszt és az összetettet is megnyerte

Vágólapra másolva!
2023.06.04. 17:28
null
Dina Márton nyert Lengyelországban (Fotó: facebook.com/malopolski)
Dina Márton a vasárnapi utolsó etapot és az összetettet is megnyerte a kis-lengyelországi országúti kerékpáros-körversenyen (Malopolski Wyscig Górski).

Az ATT Investments 27 éves magyar bringása az ötödik helyről várta a négynapos viadal zárását, 34 másodperces hátrányból éllovas csapattársa, a cseh Tomás Jakoubek mögött. A csütörtöki prológon is diadalmaskodó Dina – a procyclingstats szakportál adatai alapján – Jablonka és Przehyba közötti 140 kilométeres, hegyi befutós etapon akkora előnnyel győzött, hogy az összetettet is az első helyen zárta.

Dina ezzel az eredménnyel 54 világranglista pontot szerez, s a következő világranglistán 202 helyet lép majd előre, a jelenlegi 777. helyről az 575. helyre, ami a magyar világbajnoki kvóták szempontjából még fontos lehet. Az augusztus 5–13. között Glasgow-ban rendezendő országúti kerékpáros-világbajnokságon az egy ország által indítható versenyzők számát a nemzetek világranglistája alapján határozzák meg.

Ebben a rangsorban jelenleg hazánk a 30. helyen áll – Dina most szerzett pontjaival az elvi esélye megvan az előttünk álló Észtország megelőzésének. A 30. hely egyébként még éppen négy versenyző indulását jelenti a világbajnokságon. A vb-kvótákat a világranglista június 20-i állapota alapján osztják szét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik