K. B. 2022.01.26 21:51 Frissítve: 2022.01.28 10:52

Giro: még száz nap! Rózsaszínbe borult a Hősök tere – képek

Május 6-án Magyarországról rajtol a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny. A Spinning Hungary és a Giro Hungary 2022 épp száz nappal az esemény kezdete előtt, szerdán, közös szervezésben flashmobot tartott a Hősök terén, ahol összesen száz spinningkerékpáron, Valter Attilával és Dina Mártonnal együtt rózsaszín trikóban tekertek az érdeklődők. Íme, a helyszínen készült fotók!

A Rózsaszín Fények Éjszakájáról a képre kattintva GALÉRIA érhető el (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Az úgynevezett  Rózsaszín Fények Éjszakáján a Giro teljes útvonalán, így Olaszországban és hazánkban is rózsaszínbe borultak az útvonal menti rajt- és célvárosok nevezetességei, köztük a budapesti Hősök tere is.

Fotó: Dömötör Csaba

Országszerte 35 városunkban, a magyarországi versenyszakaszok összkilométer-számát nézve közel 400 kilométer hosszan történelmi emlékhelyek, szobrok, közterek, középületek, parkok és templomok öltötték magukra virtuálisan a Giro ikonikus rózsaszín trikóját. Többek között Balatonfüreden a Vaszary Galéria, Kaposváron a Nagyboldogasszony-székesegyház, Visegrádon a Fellegvár, Budapesten pedig a Szabadság-szobor, a Puskás Aréna, a Művészetek Palotája, a Duna Aréna épülete, valamint a Hősök tere is rózsaszín fényárban úszott. 

Fotó: Dömötör Csaba

“Hihetetlenül motiváló volt ezen a közös tekerésen részt venni, illetve testközelből látni a hobbibringások elszántságát. Elképesztően jólesett, hogy az edzés utolsó kilométereit Marcinak és nekem ajánlották, az elkövetkező időszakban, a tavaszi-nyári versenyszezonra való felkészülésem során bizonyára sokszor eszembe jut még ez a rengeteg lelki pluszt adó egy óra” – nyilatkozta Valter Attila a Giro Hungarynek. A sportoló a tervek szerint ott lesz májusban a Giro d'Italia mezőnyében.

Fotó: Dömötör Csaba

VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓ AZ ESEMÉNYRŐL

2022.05.09 19:34:16

Kerékpár ŐRI B. PÉTER

ALAPVONAL. Az eufória, hogy itt lehetek, láthatom élőben a világ legjobb kerékpározóit, mindent felülírt. Mert különben nem nagyon érthető, mi a csuda jó abban, hogy ott állsz a tömegben, bizony lökdösődnöd is kell, néhány másodpercre látod a bringásokat, szinte semmit információd sincs, ez azonban egyáltalán nem érdekel, ott vagy, jó értelemben véve őrjöngsz, tapsolsz, kiabálsz.

2022.05.03 10:58:02

Kerékpár nemzetisport.hu

A Magyar körverseny történetének eddigi legerősebb mezőnye sorakozik rajthoz a május 11-én kezdődő ötnapos viadalon. (x)

2022.05.06 13:20:54

Kerékpár CS. M., R. P., GY. F.

A holland kerekes óriási hajrával ért fel elsőként a Visegrádi várhoz. Fetter a 112., Peák a 167. lett.

2022.05.05 23:44:25

Kerékpár THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A három nap többet adhat rólunk a világnak, mint száz oldal a bedekkerben.