Kerékpár: jövőre nevet vált Fetter Erik csapata

Vágólapra másolva!
2023.11.07. 11:18
null
Jövőre Team Polti Kometa néven versenyeznek Fetter Erikék (Fotó: Getty Images)
A Fetter Eriket foglalkoztató profi kerékpárcsapat jövőre Team Polti Kometa néven folytatja a versenyzést a ProTeam kategóriában.

 

Az Ivan Basso és Alberto Contador nevével fémjelzett csapat keddi tájékoztatásában Fran Contador ügyvezető kiemelte, ez a nyolcadik év, amikor a Kometa az Alberto Contador Alapítvány projektjének névadó társszponzoraként elkötelezte magát.

„A Kometa támogatása tette lehetővé, hogy a csapat 2018-ban felkerülhessen a kontinentális kategóriába, valamint hozzájárult ahhoz is, hogy Budapesten rajtolhatott a 2022-es Giro d'Italia” – jelentette ki.

Fetter Erik a névváltás kapcsán elmondta, ritka, hogy magyar cég világviszonylatban ilyen magas szinten versenyző csapatot támogasson.

„A szponzorációnak is köszönhető, hogy a magyar fiatalok folyamatosan lehetőséget kapnak az utánpótláscsapatban” – tette hozzá.

Giacomo Pedranzini, a Kometa ügyvezető igazgatója kifejtette, továbbra is fontosnak tartják, hogy hozzájáruljanak a hazai kerékpárosélet fellendítéséhez. Dér Zsolt szövetségi kapitánnyal ezért azon dolgoznak, hogy üzenetük minél több iskolába eljusson, és ezzel az új generációkat buzdítsanak a kerékpározás iránti szenvedélyre.

A kétszeres Giro d'Italia-győztes Ivan Basso közölte, a három szezonra szóló megállapodás nemcsak céljaikat erősíti meg, hanem a csapat dinamikáját is fokozza a ProTeam kategóriába való átmenet óta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik