Kerékpár: Reális cél a World Team-tagság – Fetter Erik

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.10.03. 08:19
null
Fetter Erik
Remek hetet tud maga mögött Fetter Erik, akinek nem lesz sok ideje pihenni, hiszen október 7-én az Il Lombardián áll rajthoz.

 

NEM VOLT SÉTAGALOPP Fetter Erik éve, mert többször is betegség nehezítette a helyzetét, így például a Giro d'Italián is májusban. A 23 éves magyar bringás ennek ellenére remek formába lendült az idény végére, s kiválóan teljesített a hat szakaszból álló Horvát körversenyen. Az összetettet kilencedikként zárta, ráadásul úgy, hogy a két legfontosabb szakaszon 6., illetve 7. lett a vasárnap végződő viadalon.

„Szépen sikerült kikecmeregnem abból a gödörből, amelybe elsősorban a betegségek miatt kerültem az idény legfontosabb részében. A hollandiai Európa-bajnokságon már feljövőben voltam, majd Horvátországban teljesen visszanyertem a formámat. Voltak szakaszok, amelyeken én tudtam kialakítani a szökevénycsoportot, és az eredményeim is jól mutatnak, ezt pedig igencsak jó mezőnyben sikerült elérnem. Most érzem azt, hogy beérett a munka, amit a nyáron elvégeztem, és remélem, kitart a hétvégi Il Lombardiáig, amely az egyik legkeményebb egynapos verseny. Leginkább egyéni céljaim vannak, de sohasem lehet tudni, hogy a csapat éppen milyen szerepet oszt rám – szökjek, maradjak a kapitánnyal, vagy valamivel nagyobb szabadságot kapok”    – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Fetter Erik, akinek 2024 végéig szól a szerződése az Eolo-Kometával.

Szóba kerültek a rövid távú céljai mellett távolabbiak is, hiszen Fetter jelenleg egy Pro Team-besorolású csapat fontos versenyzője, de idővel magasabban rangsorolt istállónál is megvetheti a lábát.

„Kell még dolgoznom, elsősorban a robbanékonyságomon, no meg egy kis tapasztalat sem ártana még, hogy bizonyos versenyhelyzetekben tudjak hagyatkozni a már átélt szituációkra. Ha ezeket elérem, és a fejlődésem nem reked meg, nem kérdés, hogy egy élvonalbeli csapat, vagyis a World Team-tagság lehet a cél”    – fogalmazott Fetter, aki két háromhetesen állt már rajthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik