Kerékpár: Valter Attilát elviszi a Vueltára a Jumbo – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.08.17. 12:53
null
Lehet, hogy Valter (középen) és Roglic (jobbra) hamarosan újra együtt indul csapatidőfutamon (Fotó: Getty Images)
A Velonews és a Cyclingnews kerékpáros szaklapok is arról számoltak be, hogy a Jumbo-Visma részéről megerősítették: az amerikai Sepp Kuss is tagja lesz a holland istálló sorának a spanyolországi országúti kerékpáros körversenyen, az augusztus 26-tól szeptember 17-ig tartó Vuelta á Espanán. Utóbbi lap úgy tudja, a Jumbo csapatának tagja lesz Valter Attila is, bár ezt még nem erősítették meg a hollandok.

A 28 éves amerikai kerékpáros, Sepp Kuss a tavalyi Tour de France óta az összes háromhetes versenyen indult, s ahol célba ért, ott a Jumbo-Visma diadalmaskodott – a tavalyi és az idei Touron Jonas Vingegaard-t segítette győzelemhez, az idei Giro d'Italián Primoz Roglicot.

A Velonews arról ír, hogy a Jumbóhoz közeli források elismerték, Kuss is tagja lesz a hollandok Vuelta-csapatának, míg a Cyclingnews egy várható Jumbo felállást is közöl.

Ebben pedig szerepel Valter Attila neve is, aki – ha valósak a lap értesülései – Bodrogi László 2007-es szereplése az első magyar résztvevője lehet a Vueltának.

A Cyclingnews szerint a Jumbo a már hivatalosan bejelentett Vingegaard, Roglic páros mellé segítőként Kuss mellett Wilco Kelderman, Dylan van Baarle, Robert Gesink, Valter Attila és Jan Tratnik összeállítású csapatot indítja a Vueltán, „amelyet várhatóan hamarosan be is jelent majd”. Ebből a várható összeállításból egyébként négyen is ott vannak az ezekben a napokban zajló burgosi körversenyen a Jumbónál: a két szakasz után az összetettet vezető Valter mellett Roglic, Gesink és Tratnik is.

Noha a hivatalos bejelentés időpontja még várat magára, valóban nem lenne nagy meglepetés Valter részvétele a spanyol körön, főleg annak fényében, hogy a burgosi kör szerdai csapatidőfutamának megnyerése után úgy nyilatkozott, hogy „ez kiváló gyakorlási lehetőség volt a Vueltára.”

Augusztus 26-án a La Vuelta Barcelonából indul, ráadásul az első szakasz éppen egy csapatidőfutam lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik