Sanchez duplázott, Mencsov egy napra a nagy sikertől

Vágólapra másolva!
2007.09.22. 19:07
Samuel Sanchez a pénteki szakaszgyőzelem után a szombati 20 km-es egyéni időfutamot is megnyerte a spanyol kerékpáros körversenyen, de leginkább a második helyet megszerző Gyenyisz Mencsov örülhetett, aki egy nappal ismét közelebb került az összetett verseny megnyeréséhez. A Rabobank orosz klasszisának vasárnap mindössze annyi lesz a feladata, hogy ne szenvedjen súlyos balesetet és a közvetlen riválisok társaságában fejezze be a záró etapot.
Gyenyisz Mencsov egy napra a végső sikertől
Reuters
Gyenyisz Mencsov egy napra a végső sikertől
Gyenyisz Mencsov egy napra a végső sikertől
Reuters
Gyenyisz Mencsov egy napra a végső sikertől

Szombaton a Collado Villalbát érintő időfutam szerepelt a programban, vagyis a Vueltán jóval rövidebb volt az egyéni indítású utolsó előtti szakasz, mint a Tour de France-on. A francia körversenyen az utolsó pillanatokig nyílt volt a csata a végső sikerért, míg Spanyolországban kevés izgalmat hozott a különleges száguldás.

Samuel Sanchez végül 22:11 perces idővel ért célba, ezzel összetettben letaszította a dobogó harmadik fokáról a Touron „ezüstérmes” Cadel Evanst. Ez még akkor is meglepetés, ha nyilvánvaló, hogy a Vuelta jelentősége elmarad a francia körversenyétől, így a klasszisok sem készülnök fel olyan intenzitással.

A szombati szakaszt a második helyen záró Mencsov 12 mp-cel maradt el Sancheztől, de nem igazán bánkódhatott, hiszen megerősítette első helyét összetettben.
Az időfutam elejét a svéd Magnus Backstedt kezdte a legjobban, de nagy árat fizetett az elképesztő tempóért, mert elfáradt, végül nem is került a legjobbak közé.
A körverseny vasárnap a Rivas Vaciamadrid és Madrid közötti 104,2 km-es szakasszal zárul.

Rövid ideig a spanyol Santos Gonzalez vezetett, majd a holland időfutam-bajnok, Stef Clement került az élre és a végén csak Sanchez és Mencsov előzte meg.

VUELTA, SPANYOL KERÉKPÁROS KÖRVERSENY

VILLALBA, EGYÉNI IDŐFUTAM, 20 KM
1. Samuel Sanchez (spanyol, Euskaltel-Euskadi) 22.11 p
2. Gyenyisz Mencsov (orosz, Rabobank) 12 mp hátrány
3. Stef Clement (holland, Bouygues Telecom) 14 mp h.

AZ ÖSSZETETT VERSENY LEGJOBBJAI
1. Mencsov 78:21:40 ó
2. Carlos Sastre (spanyol, CSC) 3:31 p.h.
3. Sanchez 3:46 p.h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik