K. T. I.
2022.03.06 12:42 Frissítve: 2022.03.06 13:46

Kajak-kenu: Weisz Róbert az európai szövetségben kapott feladatot

A para szakág technikai delegáltjának választotta meg az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) Weisz Róbertet. A korábbi magyar para szövetségi kapitány feladata lesz egyebek mellett a nemzetközi versenyek zökkenőmentes lebonyolításának és a sportolók megfelelő körülményeinek biztosítása.

 

Weisz Róbert az európai szövetségben kapott feladatot (Huszár Gábor/Kisalföld)

 

A szervezet legutóbbi elnökségi ülésén döntöttek a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) alelnökeként is tevékenykedő szakember kinevezéséről.

„Az ECA égisze alatt rendezendő nemzetközi versenyekért és a klasszifikáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelek majd, hogy minden technikai feltétel adott legyen, és azért persze, hogy a sportolók számára megfelelő körülményeket biztosítsunk. Az ilyen versenyeken kiemelten fontos az akadálymentesítés, valamint a megfelelő vízreszállási lehetőségek is”
– idézte az MKKSZ honlapja a szakembert, aki tavaly szeptember 30-ig töltötte be magyar para válogatott szövetségi kapitányi posztját.

Weisz Róbert – aki a Graboplast Győri Vízisport Egyesület társelnöke is – hozzátette: óriási elismerést jelent számára, hogy az ECA bizalmat szavazott neki.

„Nagyon megtisztel ez a feladat, ugyanakkor azt gondolom, van némi előélete is a történetnek, hiszen amellett, hogy szövetségi kapitány voltam, korábban több nemzetközi versenyen is voltam versenyigazgató, és sok más feladatot is elláthattam. Sok olyan emberrel is dolgoztam már együtt, akik most a döntéshozók között voltak, biztos ez is közrejátszott, de még egyszer mondom, nagy megtiszteltetés nekem ez a pozíció" – fogalmazott.

 

2022.07.10 09:53:07

Kajak-kenu POZSONYI SZILÁRD

A sportágnak köszönheti a szerelmét is: férje a kétszeres olimpiai bajnok német Tom Liebscher.

2021.10.02 21:01:28

Kajak-kenu MTI/ CS. B.

Az ifjúságiaknál Sellyei Csanád győzött, míg az ezüstérmet Kolozsvári Brúnó szerezte meg.

2021.09.19 08:24:44

Kajak-kenu V. Á.

Csipes mellett a Hajdu, Fekete páros, a női kenu négyes, valamint a női kajak négyes is ezüstérmes lett • Aranyérmes a kajak kettes vegyes páros.

2021.09.06 23:05:42

Kajak-kenu CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ez a vérre menő rivalizálás a legnagyobb román-magyar sportbarátságot szülte. A legendás Wichmann Tamás, Ivan Patzaichin duettet, olyan kapcsolatot, amelynek hőfoka az aktív pályafutás befejezése után sem csökkent.

2021.08.27 19:56:55

Kajak-kenu CS. B.

Bodonyi Dóra kihagyja a versenyt, s a kvartettben Gazsó Alida Dóra fogja helyettesíteni.