Kajak-kenu: Szegeden lesz az európai olimpiai pótselejtező

Vágólapra másolva!
2020.05.18. 20:02
A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) 2021-es versenynaptárában megerősítette, hogy jövőre Szegeden lesz az európai olimpiai pótkvalifikációs viadal.

Ennek értelmében a versenyre – amely egyben világkupa is lesz – május 12-16. között kerül majd sor. Schmidt Gábor, a sportág hazai szövetségének elnöke ezzel kapcsolatban korábban az M4 Sportnak azt mondta: amikor megpályázták a 2021-es vk-rendezést, még nem lehetett tudni, hogy az nem a tokiói olimpia után, hanem előtte lesz. Az olimpia halasztását követően az ICF jelezte, hogy a szegedi vk a sprint és a paraszakágban egyben az európai kontinentális olimpiai kvalifikációs verseny is lesz.

A sportvezető kiemelte: óriási dolognak tartja, hogy az olimpiát megelőzően a maradék kvótákat Magyarországon lehet megszerezni. A 2019-es, olimpiai kvótaszerző világbajnokságot – amelyen a tokiói helyek nagyobb része gazdára talált – ugyancsak a Maty-éren rendezték meg.

A magyar szövetség honlapja hétfőn arról is beszámolt, hogy az ICF állásfoglalása szerint jó esély van arra is, hogy szeptember 23-27. között a magyar szervezők megrendezhetik a nem olimpiai számok eredetileg július közepére tervezett világbajnokságát is Szegeden. Ezen a tervek szerint az olimpiai számok világkupa-versenynek számítanak majd. Erről legkésőbb június elején született meg a végső döntés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik