Kajak-kenu: súlyos beteg volt, példaképe megajándékozta

Vágólapra másolva!
2017.05.10. 14:21
null
Kammerer Zoltán átadja a hajót Opauszki Péternek (Fotó: Koncz György)
A Csodalámpa Alapítvány és a Magyar Kajak-kenu Szövetség összefogásával megvalósulhat egy súlyos betegségből felépülő tizennégy éves zentai fiatalember álma: Peti olimpikon szeretne lenni, felkészüléséhez versenyhajót kapott ajándékba.

 

 

Szerda délelőtt „csoda történt" a fővárosi Kolonics György Vízisport Központban: a tizennégy éves Opauszki Péter példaképétől vehette át azt a versenykajakot, amelynek a Csodalámpa Alapítvány és a Magyar Kajak-kenu Szövetség összefogásának segítségével lett a birtokosa. A fiatalember, aki hatéves korától kajakozik a Vajdaságban, de nemsokára családjával Szegedre költözik, súlyos betegségből épült fel, és nagy vágya, hogy egyszer olimpián versenyezhessen. Kitartását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kemoterápiás kezelését követően szinte azonnal folytatta az edzéseket, és bár 2015 decemberében még az intenzív osztályon feküdt, 2016 tavaszán már versenyzett. Legutóbbi egy korosztályos nemzetközi versenyen negyedikként végzett.

„Peti akaraterejével és kitartásával a betegtársainak szeretné megmutatni, hogy ha harcolnak és célokat tűznek maguk elé, le lehet küzdeni az akadályokat, és akár olimpikon is válhat belőlük – mondta Felkai Márta, a Csodalámpa Alapítvány kommunikációs szakértője, megemlítve, hogy a nonprofit szervezet tizennégy év alatt több mint háromezer gyermek álmát váltotta már valóra. – Igyekszünk a gyerekeket élményekhez juttatni, amelyekből egy-egy nagyon nehéz periódusban erőt meríthetnek, s amelyek tovább lendíthetik őket a gyógyulás felé vezető úton.”

A „csodakajakot" Peti példaképétől, Kammerer Zoltántól vehette át, amelyet egy közös tréning keretében fel is avatott tulajdonosa.

„Jólesik, hogy Petinek én vagyok a példaképe. Nagyon lelkes srác, heti öt tréninggel készül Zentán, magyar edző vezetésével. Közös bennünk, hogy vannak álmai, én is az álmaimat kergetem a mai napig. Ő is közelebb kerülhet az övéhez – most már van hozzá egy szép hajója" – mondta a közös evezést követően a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán.

Vízre szállás előtt (Fotó: Koncz György)
Vízre szállás előtt (Fotó: Koncz György)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik