Svájc ismét legyőzte a cseheket, már elődöntős

Vágólapra másolva!
2013.05.16. 17:18
null
A svájciak bemasíroztak az elődöntőbe (Fotó: Reuters)
Svájc folytatta menetelését a Finnországban és Svédországban zajló jégkorong-világbajnokságon, és a Csehország ellen aratott 2–1-es sikerével bejutott az elődöntőbe. Az alpesi ország válogatottja az Egyesült Államokkal találkozik a legjobb négy között.

Svájc veretlenül tudta le a csoportkört, de az igazán nagy durranás elmaradt volna, ha a negyeddöntőben kikap Csehországtól. Nem így lett, az alpesi fiúk újra legyőzték a cseheket – akiket a csoportban 5–2-re kalapáltak el –, így készülhetnek az elődöntőre!

Már a 6. percben megszerezték a vezetést Denis Hollenstein találatával, majd három emberhátrányt is kivédekeztek.

Az első kétperces büntetésüket a csehek is megúszták, a másodikat viszont már nem: Roman Josi tökéletesen kijátszott helyzet végén duplázta meg Svájc előnyét.

Mentek előre a csehek becsülettel, de Martin Gerberrel nem bírtak, a 39. évében járó kapus mindent védett. Egészen a 46. percig, amikor Zdenek Kutlák bevette a kapuját, 2–1-re alakítva az állást.

Az utolsó harmadban már óriási nyomás alatt játszottak a svájciak, de hősiesen védekezve megőrizték előnyüket, így már elődöntősnek mondhatják magukat, 1998 óta először. Szombaton az Egyesült Államok ellen tehetnek újabb csodát.

JÉGKORONG-VB
NEGYEDDÖNTŐ
Svájc–Csehország 2–1 (1–0, 1–0, 0–1)
G:
Hollenstein, Josi, ill. Kutlák

KORÁBBAN
Oroszország–Egyesült Államok 3–8
(1–2, 0–2, 2–4)
G: Szvitov, Ovecskin, Perezsogin, ill. Stastny (2), Oshie, Thompson, Galchenyuk, Carter, Trouba, Moss


KÉSŐBB
Finnország–Szlovákia 17.30, Helsinki (tv: Sport2)
Kanada–Svédország 20.15, Stockholm (tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik