R. P.
2022.11.01 18:35

Sportrádió: Ettől teljes lehet a hokikarrierem – Garát-Gasparics Fanni

„Ettől teljes lehet a hokikarrierem” – nyilatkozta a Sportrádió Hazafutás című műsorában Garát-Gasparics Fanni. A magyar női jégkorong-válogatott csapatkapitánya az amerikai Metropolitan Riveters csapatához szerződött a női NHL-be. Kiemelte: a jövő évi A-csoportos világbajnokságon is ott lehet a válogatottal, mert addigra véget ér a bajnokság, ahol az első mérkőzése most vasárnap lesz idegenben, méghozzá Bostonban.

Garát-Gasparics Fanni örül, hogy a női NHL-be szerződött (Fotó: Twitter/Metropolitan Riveters)


 
A legmagasabb szinten folytatja a női válogatott csapatkapitánya

„Amikor megkaptam ezt a lehetőséget, megbeszéltem a családommal, a párommal, és úgy éreztem, ez visszautasíthatatlan ajánlat, amit meg kell ragadnom. Kellett egy hét, mire igent mondtam, de örülök, hogy így döntöttem.”

„Eddig nagyon jól érzem magam, a csapat nagyon kedves, mindenki motivált, segítőkész, kihozzuk egymásból a maximumot. Nagyon várom a szezonkezdetet a Boston ellen. Dabasi Réka a csapattársam Metropolitan Rivetersben, ő már nyár óta itt van, és számíthatunk egymásra. „A világbajnokságig véget ér az itteni évad, nem lesz ütközés, tudok majd játszani.”

„A női NHL és az orosz liga – amelyben korábban öt évig játszottam – is nagyon profi. Más az amerikai kultúra, és technikai dolgokban sokat fejlődött a sportág”

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.

2023.05.22 19:23:41

Jégkorong nemzetisport.hu

Sofron Istvánék 3–1-re is vezettek, mégsem sikerült nyerniük Ausztria ellen.

2023.05.19 14:07:42

Jégkorong nemzetisport.hu

A világelső házigazda a harmadik harmadban öt gólt ütött a magyar hokiválogatottnak, így 7–1 lett a vége.