Jégkorong: a legmagasabb szinten folytatja a női válogatott csapatkapitánya

Vágólapra másolva!
2022.10.31. 07:42
null
Garát-Gasparics Fanni (Fotó: Metropolitan Riveters)
A legutóbbi A-csoportos világbajnokságon is remekül szereplő Garát-Gasparics Fanni visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Észak-Amerikából, így visszavonulás helyett a legmagasabb szinten folytatja pályafutását.

 

Nem tudott nemet mondani az amerikai megkeresésre Garát-Gasparics Fanni, a magyar női jégkorong-válogatott csapatkapitánya. Az A-csoportos világbajnokságon meglepően eredményesen és jól játszottak a mieink, mégis meglepetésként érte a támadót az észak-amerikai ajánlat.

„Hirtelen nem is tudtam, hogyan reagáljak a megkeresésre, máshogy képzeltem el ezt az évemet, de mérlegeltem, sokat beszélgettem a párommal, a családommal és végül arra jutottunk, hogy ez egy soha vissza nem térő alkalom, úgyhogy nem szabad elszalasztani” – mondta Garát-Gasparics a Magyar Jégkorong-szövetségnek, miután hivatalossá vált, hogy a Professional Hockey Federation League-be (vagyis a női NHL-be) igazol. Ha zökkenőmentesen sikerül a szükséges adminisztrációt elvégezni, akkor már új csapata első felkészülési mérkőzésén jégre léphet a magyar támadó. Nem lesz teljesen egyedül a Metropolitan Riveters csapatánál, hiszen válogatott csapattársa, Dabasi Réka is az együttest erősíti.

„Az elsők között mondtam el neki, hogy érdeklődik irántam az egyesülete, azóta is folyamatosan kapcsolatban vagyunk, csupa jót mesélt az ottani életről és hokiról, de személyesen lesz az igazi mindezt megtapasztalni” – tette hozzá Garát-Gasparics, aki korábban már öt évet lehúzott a szintén kiemelkedő bajnokságnak számító orosz ligában, a KHL-ben. Elmondása szerint mindenki nagyon készséges vele, a csapat vezetői és edzői már most szívükön viselik a sorsát. A lehető legmagasabb színvonalú edzésekre és mérkőzésekre számít a tengerentúlon.

Sokáig egyébként abban sem volt biztos, hogy a világbajnokságot követően egyáltalán folytatja-e a pályafutását, de az újdonsült lehetőség meggyőzte arról, hogy érdemes továbbra is jégkorongoznia.

„Érzem még magamban az erőt és a szenvedélyt, ráadásul olyan ajánlatot kaptam, amit vétek lenne veszni hagyni, az amerikai légióskodással teljessé tudom tenni az eddig is színes pályafutásomat.”

Bár nem volt csapata az elmúlt hónapokban, folyamatosan edzett jégen és szárazon is, ebben pedig motiválta, ahogy egyre inkább valóságossá vált a világelitbe igazolás lehetősége. Garát-Gasparics Fanni, amikor épp nincs korcsolya a lábán, a Műszaki Egyetemen hallgat vegyészetet, így a szakmai előmenetelét is össze kellett hangolnia az új szerződéssel. Természetesen az idény közben rendezett válogatott összetartásokra így kevésbé lesz lehetősége hazautazni, de a következő világbajnoki részvételét nem veszélyeztetik a klubkötelezettségei.

„Az idény a rájátszással együtt március végén fejeződik be Amerikában, így nem ütközik a világbajnoksággal. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de amíg edzésben vagyok, a válogatottat is szeretném segíteni” – mondta Garát-Gasparics, majd hozzátette, szeretne új csapatában is mihamarabb meghatározó szerepet kapni, a rájátszásban pedig a lehető legtovább jutni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik