Peking 2022: Ovecskin szívesen játszana az olimpián

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2021.07.17. 15:51
null
Alekszandr Ovecskin örömmel jégre csúszna Pekingben (Fotó: AFP)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legnagyobb sztárjai közé tartozó orosz Alekszandr Ovecskin örömmel pályára lépne hazája színeiben a 2022-es pekingi téli olimpián.

A Washington Capitals 35 éves csatára már a legutóbbi téli játékok esetében is hasonlóképpen nyilatkozott, de hogy ott lehet-e az orosz válogatottban a jövő februári havas-jeges csúcseseményen, még kérdéses, mivel egyelőre nincs megegyezés az NHL-es profik pekingi szerepeltethetőségének ügyében.

Ovecskin 2005 óta játszik a fővárosi klubcsapatban, amellyel 2018-ban Stanley Kupát nyert. Az elmúlt bő másfél évtizedben háromszor lett az alapszakasz legértékesebb játékosa, kilencszer az NHL legjobb góllövője, és számos más trófeát is kiérdemelt sorozatban kiemelkedő produktumai nyomán.

Az NHL történetének legeredményesebb mesterlövészeinek örökranglistáján jelenleg a hatodik helyet foglalja el a bajnoki alapszakaszokban eddig szerzett 730 góljával.

Az orosz válogatottal háromszor lett világbajnok, emellett két ezüst- és négy bronzérme is van vb-kről. Olimpián három alkalommal, 2006-ban, 2010-ben és 2014-ben szerepelt, az ötkarikás érem viszont még hiányzik a gyűjteményéből. Édesanyja, Tatyjana Ovecskina kétszeres olimpiai bajnok kosárlabdában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik