Osztrák hokiliga: vezetett a Fehérvár, de 6–1-es zakóval búcsúzott

Vágólapra másolva!
2023.03.14. 21:34
Az első harmad után még 1–0-ra vezetett, majd azonban 6–1-es vereséget szenvedett a Fehérvár AV19 az osztrák hokiliga negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén a Salzburgtól, így összesítésben 4–0-val elbúcsúzott a további küzdelmektől.
Kedden húsz percig tartott a fehérvári fölény a Salzburg ellen – aztán jött az osztrák henger (Fotó: Dömötör Csaba)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Kedden húsz percig tartott a fehérvári fölény a Salzburg ellen – aztán jött az osztrák henger (Fotó: Dömötör Csaba) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Nem üres fecsegés volt a Volán stábja és játékosai részéről, hogy a 3–0-s összesített hátrány ellenére mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a csapat tovább küzdhessen, és hosszú idő után nyerni tudjon a címvédő Salzburg ellen. Jobban is kezdte a magyar együttes a mérkőzést.

A betegségek és sérülések miatt megtizedelt HydroFehérvár AV19játékosaibólésszurkolóiból egyaránt áradt a győzni akarás és az energia, hiába az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak a négy győzelemig tartó párharcban. Mindkét együttes változtatott kissé a legutóbbi, vasárnapi összetételén, a Volánba bekerült az egyébként legtöbbször a FEHA19-ben lehetőséget kapó Reiter Attila is.

A játék tempóját diktáló hazaiak hamar emberelőnybe kerültek egy gáncsolást követően, és bár az idény statisztikái alapján ez korántsem jelentett biztos gólt, ezúttal sikerült kihasználni a fórt, a csapatkapitány, Hári János révén. Hogy mennyire meglepte a Fehérvár a regnáló bajnokot, mi sem jelzi jobban, mint hogy az első harmadban a negyeddöntőben egyébként minden mérkőzésen többet próbálkozó Salzburg mindössze két lövésig jutott. Legalább ennyire meglepő volt az is, hogy az eddig minden összecsapáson kiélezett, fizikai és nem egyszer agresszív, verekedésbe torkolló személyes csaták is elmaradtak.

Legalábbis a középső játékrészig, aminek képe már sokkal inkább emlékeztetett a korábbi mérkőzésekére.Az osztrákok támadóbban és erőszakosabban korcsolyáztak ki a második harmadra és ez meg is hozta nekik az áhított egyenlítést, majd a nem sokkal a dudaszó előtt a vezetést is sikerült átvenniük, ezúttal kihasználva az emberelőnyüket. Alig telt el néhány másodperc az utolsó harmadból, máris kétgólosra növelte vezetését a Salzburg.

A gyorsan kapott gól megfogta a Volán játékosait, hiába veselkedtek neki utolsó erejükkel annak, hogy megfordítsák az állást, az ellenfél szerzett újabb gólt, Kevin Constantinelegénysége pedig egyre frusztráltabbá és hitehagyottabbá vált. A hátralévő időben a szurkolói egyedül amiatt tapsolhattak a hazai csapatnak, hogy Horváth Dominik, a cserekapus is jégre lépett. A Salzburg 6–1-re nyert, és söpréssel, 4–0-s összesítéssel vetett véget az ICEHL negyeddöntőjében a HydroFehérvár AV19 idényének.

OSZTRÁK JÉGKORONGLIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
HYDRO FEHÉRVÁR AV19
RED BULL SALZBURG (osztrák) 1–6(1–0, 0–2, 0–4)
Székesfehérvár, 2464
néző. V:Piragic(horvát), Zrnic(szlovén), Durmis, Konc (mindketten szlovákok)
FEHÉRVÁR:O. Roy (Horváth Dominik) – Fournier, T. Campbell(1) / Reiter A., H. Nilsson/ Mihály Ákos, Donaghey– Vértes, Hári J. 1,Kuralt/ Leclerc, Bartalis I.,Petan(1)/ Sarauer, Findlay, Terbócs/Ambrus G.,Rétfalvi, Ambrus Cs. Edző:Kevin Constantine
SALZBURG:Tolvanen– Stapelfeldt, Robertson1/MacWilliam, Genoway(1)/ Heinrich(1),Stajnoch/ Auer,Schreier–SCHNEIDER 4,M. HUBER 1 (2),Nissner/ Harnisch, BOURKE (2),Thaler/ P. Huber(1),Wukovits, Hochkofler/Maier, Heigl, Predan. Edző:MatthewMcIlvane
Kapura lövések:24–32
Gól – emberelőnyből:
5/1, ill. 6/1

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot a Salzburg nyerte meg 4–0-ra

A többi mérkőzésen
Linz–Bozen 1–5. Az állás: 2–2
Vienna–innsbruck 1–2 – hosszabbítás után. Az állás: 2–2
Klagenfurt–Villach 3–1. Az állás: 3–1 a Klagenfurt javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik