Osztrák hokiliga: szoros vereséggel zárult a Fehérvár idegenbeli szériája

Vágólapra másolva!
2020.12.01. 21:53
null
Szita (kékben) szerezte csapata második gólját (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)
Hosszú, hat meccsből álló idegenbeli szériája végéhez ért az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban szereplő Fehérvár AV19, amikor kedd este – péntek után ismét – a Red Bull Salzburg otthonába látogatott, ahol ezúttal 4–3-as vereséget szenvedett.

A fehérváriak az első játékrésznek majdnem a felénél némi meglepetésre megszerezték a vezetést, amikor Erdély Csanád kiállítása miatt emberelőnyben támadhatott a Salzburg, ám Hári János saját harmadában belepiszkált a pakkba, amivel Colton Hargrove ugrott ki ziccerben és nem is hibázott. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek a vezetésnek, mert a hazai brigád gyorsan egyenlített, majd a második harmad elején fél perc játék után már a vezetést is megszerezte, a harmad közepén pedig meg is duplázta előnyét a Salzburg.

A harmadik húsz perc ennek ellenére kimondottan izgalmasan alakult: előbb Szita Donát szerencsés találatával zárkózott a Volán – a korong a magyar szélső korcsolyájáról került a kapuba, ám a "zebrák" videózás után megadták a gólt. Ugyan a folytatásban közel járt az egyenlítéshez a fehérvári csapat, ám Hári a kapuvasat találta telibe, a hazaiak meg John Peterka második találatával növelni tudták a különbséget.A végeredményt négy perccel a vége előtt Alexander Petan állította be, amikor Erdély kaput megkerülős rákotrása után beterelte a pakkot a kapuba.

A hátralévő időben ugyan a Fehérvár mindent megtett a pontszerzésért, de nem járt sikerrel, így a hat meccsből álló idegenbeli túráját végül 50 százalékos mérleggel zárta: az első három győzelem után három vereség következett.

OSZTRÁK LIGA (ICE), ALAPSZAKASZ
EC Red Bull Salzburg (osztrák)–Hydro Fehérvár AV19 4–3 (1–1, 2–0, 1–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik