Osztrák hokiliga: a Fehérvár ráadásban nyert, s 3–1-re vezet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 21:51
A Hydro Fehérvár AV19 hosszabbításban 5–4-re legyőzte a Villachot az osztrák jégkorongliga (ICEHL) elődöntőjének negyedik mérkőzésén Székesfehérváron, és már 3–1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.
Izgalmas meccsen győzött a Fehérvár 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Dömötör Csaba)
Izgalmas meccsen győzött a Fehérvár A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Dömötör Csaba)


A Fehérvár az első harmadban háromgólos vezetésre tett szert előbb Hári János, majd Terbócs István, Andrew Sarauer révén. Ám a Villach nem omlott össze. Az osztrákok még az első harmadban szépítettek, majd a második játékrész 9. percében két további két gólt ütöttek, így 3–3-ra egyenlítettek.

A második harmad végén Erdély Csanád ismét a Volánt juttatta előnyhöz. A hazai együttes masszívan védte a 4–3-t, de nem tudta kihúzni a mérkőzés végéig, szűk két perccel a rendes játékidő vége előtt Rick Schofield révén a Villach ismét egyenlített, és ezután a harmad végéig már nem is változott az állás, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás harmadik percében Hári János – mintegy keretbe foglalva a meccset – beütötte a mindent eldöntő gólt. Ezzel a Fehérvár 5–4-re győzött, és 3–1-es vezetésre tett szert a párharcban.

Most már csak egy győzelem hiányzik a döntőhöz.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA, ELŐDÖNTŐ
4. MÉRKŐZÉS
Hydro Fehérvár AV19–Villach (osztrák) 5–4 (3–1, 1–2, 0–1, 1–0) – h. u.

Székesfehérvár, 2993 néző. V: Trilar (szlovén), Ofner (osztrák), Durmis, Konc (szlovákok)
FEHÉRVÁR: Tirronen – Atkinson (1), H. Nilsson / Fournier (1), T. Campbell (1) / Dahlroth, Horváth M. / Rétfalvi, Szabó D. – Shaw, HÁRI J. 2, Kuralt / ERDÉLY CS. 1, Bartalis I., Petan (1) / Jacobs, Sarauer, TERBÓCS 2 / Magosi B., Németh K., Mihály Ákos. Edző: Kevin Constantine
VILLACH: Karhunen – Bacher, Brunner / Lindner, Moderer / Zauner, JOSLIN 1 (1) / Urbanek, Kohlmaier – Rebernig, Rauchenwald, Lanzinger / KRASTENBERGS 2 (1), SCHOFIELD 1 (2), Kosmachuk / Karlsson, Oleksuk, Richter / Tschurnig, Wohlfahrt. Edző: Rob Daum
Kapura lövések: 24–35. Gól – emberelőnyből: 2/1, ill. 3/2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Fehérvár javára

További program
5. mérkőzés. Péntek: Villach–Fehérvár, Villach, 19.15.
6. mérkőzés (ha szükséges). Vasárnap: Fehérvár–Villach
7. mérkőzés (ha szükséges). Kedd: Villach–Fehérvár

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik