SZŰCS ANDRÁS 2021.03.16 21:44 Frissítve: 2021.03.16 22:44

Osztrák hokiliga: a kiesés szélére sodródott a Fehérvár

Hatástalanul támadott, kiállításokkal és az ellenfélnek adott gólpasszal önmaga alatt vágta a fát Bécsben a Fehérvár, amely pénteken ki is eshet az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (ICEHL) rájátszásának negyeddöntőjéből.

A kiesés szélére sodródott a Fehérvár (Fotó: Vienna Capitals/Leo Vymlatil)

 

Rossz kedvvel zártuk a keddet is, noha a kezdés előtt jó hírként könyvelhettük el, hogy a legutóbb betegség miatt hiányzó Alex Petan visszatérhetett a Fehérvárba, hiszen így újra teljessé vált a második csatársor, sőt, az egész meccskeret, amely ismét felvehette a 6+12-es, NHL-es szerkezetet. Ráadásul a kanadai-olasz szélső 2018-ban a Bolzanóval megnyerte az osztrák központú bajnokságot, tehát tökéletesen tudja, mik azok az apróságok, amikkel meg lehet nyerni egy legalább azonos szintű rivális elleni párharcot. Csakhogy a kiállítások gyűjtögetése nem tartozik e körbe, a mieink Petannal az élen mégis folytatták rossz szokásukat, és lelkesen termelték az emberelőnyöket a Bécsnek, összesen hatot. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a sárga-feketék ezúttal kevésbé voltak élesek fórban, nem értékesítették őket, noha tüzeltek becsülettel: álltunk 10–1-es lövésmutatónál is, majd az első szünetben 17–9-nél, a másodikban 31–15-nél. Mindezek olvastán nem lehet meglepő, hogy a Capitals ezt a meccset is megnyerte, de hogy milyen góllal, azt ki nem találnák.

A játékidő feléhez közeledve ugyanis kivételesen az Alba Volán támadott, be is szorította a fővárosiakat, akik kilőtték a korongot, hogy legalább cserélni tudjanak közben. A ritka fölény pedig túlbuzgóvá tette a mieinket, Sárpátki Tamás majdnem a saját alapvonaláról lőtte vissza a pakkot fordulásból, csakhogy a meggondolatlan indítás nem csapattársnál, hanem a sárga mezeseknél landolt, akik gyakorlatilag három a senki ellen indulhattak kontrára, nyilván be is lőtték.

Ezen az estén pedig ennyi is elég volt, így Jaroslav Janus hiába állt a feje tetejére, a Vienna már 3–0-ra vezet összesítésben.

Innen pedig nem szokás kiesni.

OSZTRÁK JÉGKORONGLIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS

SPUSU VIENNA CAPITALS (osztrák, 4.)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 (5.) 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)
Bécs, zárt kapuk mögött. Vezette: Smetana (osztrák), Trilar (szlovén), Konc (szlovák), Riecken (osztrák)
VIENNA: STARKBAUM – WALL, P. Lakos – JOHNSON, GAUTHIER-LEDUC – PIFF, FISCHER – Hackl, Artner – Besse (1), NISSNER 1, LONEY (1) – Archibald, Wukovits, Hartl – Bauer, Vause, Rotter – Richter, Grosslercher, Kittinger. Edző: Dave Cameron
FEHÉRVÁR: JANUS – STIPSICZ, T. Campbell – CARUSO, HORVÁTH M. – SZABÓ D., Geiger – Hargrove, Hári J., Kuralt – Erdély Cs., Bartalis I., Petan – Kähkönen, Sarauer, Sárpátki – Szita, Lahti, Mihály Ákos. Edző: Antti Karhula
Kapura lövések: 43–23
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Dave Cameron: – Szoros mérkőzés volt… Az első két meccsen a speciális egységeink révén nyertünk, most viszont az emberelőnyünk szenvedett, ugyanakkor öt az öt ellen nagyon feljavultunk. Ilyen a playoff: mindig mással lehet nyerni, most fegyelmezettek voltunk és jól védekeztünk.
Antti Karhula: – Az első harmadban sokkal jobb volt a Bécs, utána viszont nagyon keményen harcoltunk. Ám sajnos nemcsak a Capitals ellen játszottunk: egyszerre tíz ellenfelünk volt a jégen. A végén is nagyon igyekeztünk az egyenlítésért, ám ez sem jött össze. Úgy kell folytatnunk, ahogy a második két harmadban játszottunk, de muszáj megtalálnunk a módját, hogy gólokat szerezzünk: egész idényben ment…
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a Vienna javára

KÖVETKEZIK
4. mérkőzések. Péntek.
FEHÉRVÁR–Vienna, 18.30 (tv: Digi Sport 2). Villach–Klagenfurt, 19.15. Bratislava–Bolzano, 20.30. Dornbirn–Salzburg, 19.15

2021.05.21 23:50:14

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A szálak itt egymásba fonódnak: ami jó a régióban élőknek, hasznára van a helyi jégkorongsportnak is.

2021.05.10 22:38:48

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ezért is kellene megbecsülni például egy MK-hétvégét.

2021.05.02 23:46:41

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Visegrádi négyek kooperációjában is egyre erősödik a Kassa–Miskolc hokitengely jelentősége.

2021.04.25 11:26:22

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Gordie Howe 41 éves rekordját megdöntve lett a liga legtöbb alapszakaszmeccsét játszó hokisa.

2021.03.30 23:50:04

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nyílt titok, a sportágon belül a többség nem tippelt nagy jövőt a kísérletnek, jó előre a pofozógép szerepét vészjósolták a Vasas jégkorongcsapatának.