MTI, Cs. M. 2021.04.01 18:16 Frissítve: 2021.04.01 18:40

Női jégkorong: kihirdették a 25 fős magyar keretet a világbajnokságra

Lisa Haley szövetségi kapitány és a szakmai stáb csütörtökön kijelölte a májusi, kanadai A-csoportos női jégkorong-világbajnokságra utazó 25 fős magyar keretet. A döntés értelmében három kapus, nyolc hátvéd és tizennégy csatár vehet részt a tornán.

Rónai Alexandra ezúttal is ott van a magyar keretben (Fotó: Tumbász Hédi – archív)

A keretből húsz játékos volt ott 2019-ben a feljutással végződő, hazai rendezésű divízió 1/A vb-n. Szabó Fruzsina, Knee Sarah, Szamosfalvi Petra és Horváth Imola az első felnőtt-vb-jére készülhet.

„Voltak álmatlan éjszakáink a keret kijelölése előtt. Ez a legnehezebb része az edzői munkának” – idézte Lisa Haleyt a szövetség közleménye.

„A szűkítés mindig stresszes helyzet, fárasztó mentálisan, de azzal, hogy már ennyivel a vébé előtt kihirdettük a névsort, azt szeretnénk, hogy csak az előttük álló feladatra koncentráljanak a játékosok. Valamennyien óriási munkát végeztek az egész szezonban, mindent megtettek, hogy megmutassák, helyük van a csapatban. Azok is megérdemelték volna a kerettagságot, akik most kimaradtak, mert nagyon tehetségesek.”

Hozzátette: az alapján döntöttek, hogy ki áll készen ezen a szinten teljesíteni, ki tudja a legjobban segíteni a válogatottat.


A szakvezető emlékeztetett arra, hogy az idény során sohasem tudott a legerősebb kerettel dolgozni sérülések vagy klubelfoglaltság miatt, ám most ez is megadatik, és izgatottan várja a vb-felkészülés kezdetét.

A játékosok húsvét után kiscsoportokban kezdik el a felkészülést, míg a teljes keret április 12-től készül együtt a Tüskecsarnokban egészen az április 22-i utazásig. Három játékost, a kapus Révész Zsuzsit, valamint a csatár Pázmándi Zsófiát és Metzler Reginát vésztartalékként neveztek meg.

A női csapat története során először vesz részt az elit-vb-n. Az eseményre május 6. és 16. között kerül sor Kanadában. A magyar válogatott minden csoportmérkőzését közép-európai idő szerint éjfélkor játssza Truróban: május 7-én 0.00 órakor találkozik a cseh, 8-án a dán, 10-én a japán és 11-én a német együttessel. A negyeddöntőbe a legjobb három jut be.

Az A-csoportos vb-t a koronavírus-járvány miatt először tavalyról idénre, majd idén áprilisról májusra halasztották.

A MAGYAR NŐI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Szabó Fruzsina (MAC Budapest), Tóth Zsófia (KMH Budapest)
Hátvédek: Grkovic Jelena (KMH Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Knee Sarah (KMH Budapest), Mayer Fruzsina (HTI Stars, kanadai), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth College, amerikai), Pártos Réka (MAC Budapest), Tóth Enikő (KMH Budapest)
Csatárok: Dabasi Réka (KMH Budapest), Gasparics Fanni (MAC Budapest), Gowie Alexandra (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (KMH Budapest), Jókai-Szilágyi Zsófia (Lulea HF, svéd), Jókai-Szilágyi Kinga (Vienna Sabres, osztrák), Kiss Andrea (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanadai), Pintér Hanna (SDE Stockholm, svéd), Pintér Lili (SDE Stockholm, svéd), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (OHA, kanadai), Szamosfalvi Petra (KMH Budapest)

2021.05.21 23:50:14

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A szálak itt egymásba fonódnak: ami jó a régióban élőknek, hasznára van a helyi jégkorongsportnak is.

2021.05.10 22:38:48

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ezért is kellene megbecsülni például egy MK-hétvégét.

2021.05.02 23:46:41

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Visegrádi négyek kooperációjában is egyre erősödik a Kassa–Miskolc hokitengely jelentősége.

2021.04.25 11:26:22

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Gordie Howe 41 éves rekordját megdöntve lett a liga legtöbb alapszakaszmeccsét játszó hokisa.

2021.03.30 23:50:04

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nyílt titok, a sportágon belül a többség nem tippelt nagy jövőt a kísérletnek, jó előre a pofozógép szerepét vészjósolták a Vasas jégkorongcsapatának.