NHL: megint bejött a kétgólos mínusz az Anaheimnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.15. 07:05
null
Ryan Getzlaf három assziszttal járult hozzá a győzelemhez (Fotó: nhl.com)
Az Anaheim Ducks álmosan kezdett, de a második harmadban ütött három góllal fordított, és 5–3-ra legyőzte vendégét, a Nashville Predatorst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfő hajnali mérkőzésén, kiegyenlítve a Nyugati főcsoport döntőjének állását.

 

Stat: az Anaheimnek ez volt a kilencedik győzelme az idei rájátszásban – ezek közül a mostanival együtt négyet úgy harcolt ki, hogy két- vagy többgólos hátrányból kellett visszakapaszkodnia.

A megugrásból betaláló Ryan Johansen és az emberelőnyt gólra váltó James Neal jóvoltából a Nashville először ütött két gólt az első harmadban az idei rájátszásban. S bár Sami Vatanen gyorsan szépített – 21 elbaltázott emberfór után ütött PP-gólt a Ducks –, az első húsz perc után még a vendégeknél volt az előny.

Stat: Johansen 13 pontnál tart az idei playoffban (három gól, 10 assziszt), ezzel holtversenyben máris csúcstartó a Predators rájátszásbeli történetében, míg Neal a negyedik gólját szerezte a legutóbbi öt meccsén.

A második harmad elején Jakob Silfverberg az idei kilencedik playoffgóljával egyenlített, majd Filip Forsberg újra a Predatorsnak szerzett vezetést. Ezt követően John Gibson lehúzta a rolót a hazai kapuban – a korán kapott két gól után 27/26-os mutatót produkált –, így Ondrej Kase és Nick Ritchie találata már válasz nélkül maradt.

Stat: az Edmonton elleni minapi hetedik meccsen is Ritchie ütötte a győztes gólt – az alapszakaszban 77 találkozón csak háromszor jutott neki ilyen szerep.

A végjátékban Antoine Vermette üres kapus góllal tette biztossá a hazai győzelmet, amelyhez a rutinos Ryan Getzlaf három assziszttal járult hozzá.

Stat: Getzlaf 18 pontnál jár az idei rájátszásban (nyolc gól, 10 assziszt), csak a pittsburghi Jevgenyij Malkin (19) előzi meg.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Anaheim Ducks–Nashville Predators 5–3 (1–2, 3–1, 1–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik