Jégkorong-vb: Svájc a németeket is legyőzve csoportgyőztes

D. B.D. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 15:23
null
Svájc győzelmével csoportgyőztes az A-csoportban (Fotó: Getty Images)
Utolsó csoportmérkőzését is megnyerte Svájc, hiszen szétlövés után 4–3-ra legyőzte Németországot a finnországi jégkorong-világbajnokság keddi játéknapján, ezzel az A-csoport élén végzett. A B-jelű nyolcasban Svédország 1–0-ra diadalmaskodott Lettország ellen, így a skandinávok legrosszabb esetben a csoportjuk második helyén végeznek.

 

 

Az A-csoport utolsó fordulójának nyitómeccsén a két, még veretlen csapat, Svájc és Németország csapott össze egymással a nyolcas első helyéért. A svájciak bár már másfél perc után megszerezték a vezetést a németek még az első harmad végén fordítottak (2–1).

A második húsz percben aztán a detroiti Pius Suter és a korábban Floridában és Torontóban is megforduló Denis Malgin is bevette a németek kapuját, akik azonban a záró felvonásban Matthias Plachta révén így is hosszabbításra mentették a találkozót (3–3). A ráadás aztán nem hozott döntést, a szétlövésnél pedig négy német játékos is hibázott, miközben Svájcnál a négy kísérletből kettőt is értékesítettek, így utóbbi 4–3-as győzelemmel zárt az A-csoport élén. Eldőlt az is, hogy a legjobb nyolc között az Egyesült Államokkal találkozik majd a csoportgyőztes.

A B-csoportban Svédország abban a tudatban lépett jégre Lettország ellen, hogy győzelme esetén legrosszabb esetben is a nyolcas második helyén végez, míg a lettek azért harcoltak, hogy legyen esélyük a negyeddöntőbe jutni. A skandinávok végül William Nylander második harmadban, emberelőnyös helyzetben szerzett góljával 1–0-ra legyőzték a balti riválist, ezzel a házigazda Finnország Csehország elleni mérkőzésétől függ, hogy a svédek az első vagy második helyen zárják a B-csoportot.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
7. (UTOLSÓ) FORDULÓ
A-CSOPORT (Helsinki)
Németország–Svájc 3–4
(2–1, 0–2, 1–0, 0–0, 0–2) – szétlövés után
B-CSOPORT (Tampere)

Svédország–Lettország 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)

Később

A-csoport
15.20:
Szlovákia–Dánia
19.20: Kanada–Franciaország
B-csoport
15.20:
Egyesült Államok–Norvégia
19.20: Finnország–Csehország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik