Jégkorong: Vas János pontosan tudja, mi kell az A-csoporthoz

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2022.05.01. 13:14
Míg Vas János már a tizenhatodik világbajnokságán vesz részt Ljubljanában, Rasmus Kulmalának ez lesz az első. A divízió 1/A csoportos vb-n szereplő magyar jégkorong-válogatott kerethirdetése előtti napon beszélgettünk a két játékossal. 

„Imádok jégkorongozni! Harmincnyolc évesen is azért csinálom még, mert minden nap, minden edzés örömteli számomra” – röviden ez a titka annak, hogy Vas Jánosnak a május 3-án kezdődő, divízió 1/A csoportos világbajnokság már a tizenhatodik vb-je lesz karrierje során.2001- ben, tizenhét évesen adatott meg neki az első, amit videónkban fel is idéz. Kétszer szerepelt A csoportos vb-n, s kétszer részese volt a feljutásnak is, így pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy Ljubljanában ünnepelhessen a magyar jégkorong-válogatott. Az NSO Tv-nek erről részletesen is beszélt.

Rasmus Kulmalának ellenben ez lesz élete első világbajnoksága, miután nem adatott meg neki, hogy a finn válogatottban szerepeljen. Csaknem öt éve él Magyarországon, most itt szeretné megvalósítani a gyerekkori álmát. Úgy látja, van esély a feljutásra, de ehhez kisebb csodát kell tenni.

A magyar válogatott programja a divízió I/A világbajnokságon
Május 3., kedd
15.30:
Magyarország–Dél-Korea
Május 4., szerda
15.30:
Litvánia–Magyarország
Május 6., péntek
19.00:
Szlovénia–Magyarország
Május 8., vasárnap

15.30:Magyarország–Románia

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Rajna Miklós (UTE), Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (DEAC)
Hátvédek:Fejes Nándor (Gyergyói HK), Macaulay Scott (MAC HKB Újbuda), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC HKB Újbuda), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19)

Csatárok:Papp Kristóf (Michigan State University), Sebők Balázs (Ilves), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Sofron István (SC Csíkszereda), Vas János (HC Presov), Kulmala Rasmus (FTC-Telekom), Magosi Bálint (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Kóger Dániel (FTC-Telekom), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik