Jégkorong: Hetényi hat év után újra vb-n; Sofronnal minden rendben

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2022.04.29. 09:18
Hiába lőtt kapura majdnem dupla annyiszor a magyar férfi jégkorong-válogatott a dél-koreaiak ellen, 4–2-es vereséget szenvedett az utolsó felkészülési mérkőzésén. Kedden már a ljubljanai divízió 1/A csoportos világbajnokságon találkozik a két csapat, addig ki kell javítani a hibákat – erről beszélt az NSO Tv-nek Sebők Balázs és Fodor Szabolcs is. Utóbbitól azt is megtudtuk, Hetényi Zoltán hat év után ismét vb-n szerepelhet. 


„Megvoltak a helyzeteink, nem használtuk ki őket, a harmadik harmadban pedig a dél-koreaiak többet dolgoztak, mint mi. Nyilván ma is szerettünk volna nyerni, de majd kedden kell. Volt öt perces emberelőnyünk is, ami végül nekik lett előny, ezt a világbajnokságon nem engedhetjük meg magunknak. Kellett ez a meccs, sok tapasztalatot szereztünk”
– értékelt Sebők Balázs az NSO Tv-nek, aki arról is beszélt, hogy ha fel akarnak jutni az A csoportba, akkor Ljubljanában tökéletesen kell játszaniuk.

Videónkban Fodor Szabolcs, a válogatott edzője is beszél a dél-koreaiak ellen elkövetett hibákról, valamint a pénteki kerethirdetés előtt olyan információkat is megosztott velünk, hogy Hetényi Zoltán biztosan utazik Ljubljanába, így hat év, a szentpétervári A csoportos világbajnokság után védheti ismét vb-n a magyar válogatott kapuját. Emellett Sofron István állapotáról is esik szó, akinek korábban eltörött az ujjperce, így Dél-Korea ellen léphetett először jégre a felkészülés során. Továbbá a sorok összetétele, és Sebők Balázs is szóba kerül.

JÉGKORONG
VILÁGBAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG
–DÉLKOREA 2–4 (1–1, 1–1, 0–2)
Vasas Jégcentrum, 1677
néző. V: Varjú, Nagy A., Kedves, Vincze D.
MAGYARORSZÁG: Rajna – Garát, Macaulay / Pozsgai, Horváth M. / Szirányi B. (1), Fejes / Tóth Gergely, Kiss R. – Erdély Cs. (1), Hári J. (1), SOFRON I. 1 / Kulmala, SEBŐK, Magosi B. / Terbócs (1), NAGY G. 1, Sárpátki / Mihály Ákos, Kóger D., Vas J. / Tóth R., Papp K. Szövetségi kapitány: Sean Simpson.
DÉL-KOREA:
DALTON – Li Ton Ku, Bom Szuk Ju / Kim Von Dzsun (1), OH IN KJO (1) / Nam Hi Tu (1), Szong Hjong Csol / Kim Dzse Jung, Li Min Dzse – An Dzsin Huj, Kang Jun Szok (1), Kim Szang Vuk 1 / Kim Ki Szung, Li Csong Min, Pak Dzsin Kju 1 / Dzson Dzsung Vu 1, Kim Hjo Szuk, Li Dzse Huj / Kang Hvan Hi, LI DZSONG MIN 1, Oh In Szu / Kang Min Van (1). Szövetségi kapitány: Li Csang Jung.
Kapura lövések: 52–28.
Gól – emberelőnyből:
5/0, ill. –
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs másodedző: – Erősen kezdtünk, az első tíz percben az történt a jégen, amit mi szerettünk volna. Számos helyzetet kialakítottunk, de sajnos kimaradtak. Emberelőnyben nem voltunk elég határozottak, gólt, gólokat kellett volna szereznünk belőlük. A harmadik harmadra visszaesett a játékunk, de aki ismeri az ázsiaiakat, tudja, hogy hatvan percen keresztül elképesztő iramot diktálnak. Jövő keddig ki kell ötlenünk egy olyan stratégiát, amellyel lassíthatjuk a játékukat, és akkor másképpen nézhet majd ki a meccs hajrája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik