Jégkorong: Megteszünk mindent, hogy büszkék legyetek ránk! – Hetényi Zoltán

Vágólapra másolva!
2022.04.30. 10:46
Hat év eltelt azóta, hogy Hetényi Zoltán világbajnokságon védte a magyar jégkorong-válogatott kapuját. Ljubljanában viszont biztosan ott lesz, hiszen a csapat három kapussal utazik a divízió 1/A-csoportos világbajnokságra. A felkészülés során betegséggel küzdött, ezért, hogy legyen meccs a lábában, ő fogja védeni az U25-ös válogatott kapuját a Dél-Korea elleni, szombati meccsen. 

„Megborotválkoztam, most rövidebb a szakállam, aztán azt mondták, így kilenc évvel fiatalabb vagyok” – így reagált arra Hetényi Zoltán, hogy szombaton ő fogja védeni a magyar U25-ös jégkorong-válogatott kapuját a dél-koreaiak elleni felkészülési mérkőzésen. Viccet félretéve, ennek prózaibb oka van, ugyanis a kapus két hétig beteg volt, így leromlott a fizikai állóképessége, a szakmai stáb pedig úgy döntött, hogy csak a szlovénok ellen küldi jégre fél órára. A 34 éves kapus az NSO Tv-nek azt mondta, a ljubljanai divízió 1/A-csoportos világbajnokságra már formába akar kerülni, pláne, hogy hat év után védhetné újra a magyar válogatott kapuját vb-n. Legutóbb ugyanis a 2016-os szentpétervári A-csoportos vb-n volt a keret tagja.

Videónkban beszél arról, hogyan éli meg a vb-kerettagságot, milyen esélyeket lát a feljutásra, s szerinte mi kell ahhoz, hogy ez megvalósuljon. Emellett üzent a szurkolóknak is.

„Előre is köszönjük a támogatásotokat. Mindent meg fogunk tenni, hogy büszkék legyetek ránk!”

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-KERETE
Kapusok:
Rajna Miklós (UTE), Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (DEAC)
Hátvédek: Fejes Nándor (Gyergyói HK), Macaulay Scott (MAC HKB Újbuda), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC HKB Újbuda), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19)
Csatárok: Papp Kristóf (Michigan State University), Sebők Balázs (Ilves), Sárpátki Tamás (Gyergyói HK), Tóth Richárd (MAC HKB Újbuda), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Sofron István (SC Csíkszereda), Vas János (HC Presov), Kulmala Rasmus (FTC-Telekom), Magosi Bálint (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Kóger Dániel (FTC-Telekom), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik