PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2022.05.12 09:21 Frissítve: 2022.05.12 09:21

Jégkorong: Újoncaink elképzelni sem tudtak volna jobb világbajnokságot

Különösebben nem képzelték el vb-újoncaink, hogy milyen lesz az első világbajnokságuk, de mivel a magyar jégkorong-válogatott Ljubljanában feljutott az A-csoportba, jobban nem is alakulhatott volna. Fejes Nándort ráadásul megválasztották a torna legjobb védőjének, míg Horváth Milánnak az a pillanat a legkedvesebb, amikor a szállodában a Románia–Litvánia meccs után összejött a csapat, s gratuláltak egymásnak a feljutáshoz. 

 

„A szállodában néztük a román–litván meccset, s amikor eldőlt, hogy jövőre az A-csoportban fogunk játszani, akkor összegyűltünk és gratuláltunk egymásnak. Ez a pillanat biztos, hogy meg fog maradni. Ahogy minden jégen töltött másodperc is” – idézte fel Horváth Milán a számára legkedvesebb pillanatot élete első világbajnokságáról.

Fejes Nándort vb-újoncként megválasztották a ljubljanai divízió 1/A-csoportos vb legjobb védőjének. A székely származású játékos ezzel kapcsolatban szerényen csak annyit mondott, meglepte a dolog, de jó visszajelzés ez neki, hogy megtesz mindent a jégen, amit csak tud.  

Videónkban bővebben is beszélnek arról, hogyan élték meg a ljubljanai eseményeket, valamint szóba kerül a jövő évi A-csoportos világbajnokság esetleges budapesti rendezése is. 

2022.06.05 10:03:59

Jégkorong DÉNES SZILÁRD, KOHÁN GERGELY

„Imádok hokizni, de már a saját hosszú távú és a családom érdekeit is szem előtt kell tartanom.”

2022.05.29 18:05:34

Jégkorong H. Á.

A harmadik harmad vége előtt Kanada 48 másodperc alatt egyenlített, a ráadásban Sakari Manninen döntött.

2022.05.25 23:37:45

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hazánk együttesei közül még egy sem indult ebben a sorozatban.

2022.05.15 23:01:09

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Érthető módon, hiszen olyan jelenség verte ki a biztosítékot Romániában a korábbiaknál jóval nagyobb durranással, amellyel évtizedek óta együtt él a többségi nemzet törpekisebbségbe szoruló jégkorongos társadalma. Mondhatni pragmatikusnak tetsző belenyugvással, tekintve, hogy a székelyföldi hoki nélkül gyakorlatilag nem létezne e sportág a keleti szomszédban.