PUSZTAI VIOLA
2022.04.13 11:02 Frissítve: 2022.04.13 11:02

Jégkorong: Tudjuk, hogy ez is nagy siker, de nyerni akartunk! – Terbócs István

Terbócs István a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy a Hydro Fehérvár AV19 színeiben töltött első idénye végén bajnoki ezüstérmet akasztanak a nyakába. Németh Kristóf is simán aláírta volna, ha az évad elején valaki azt mondja, eljutnak az ICEHL döntőjéig, és 19 évesen ennek ő is tevékeny részese lesz. Persze a döntő után még bánkódtak a vereség miatt. 

 

Az ezüstérmek átvételekor még inkább a csalódottság látszódott a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongozóinak arcán, Terbócs István azonban mindenkit megnyugtatott, tisztában vannak vele, mekkora sikert értek el, csak sportemberként nyilván a döntőt is meg akarták nyerni. A válogatott csatár a nyáron igazolt az ICEHL-ben szereplő csapathoz, s bár érezte az idény elején, hogy valami nagy dolgot érhetnek el, azt a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy egészen a döntőig menetelnek.

 
 Így ünnepelték a történelmet író hokisokat Fehérváron!

Németh Kristóf idénye sem úgy indult, hogy 19 évesen a Fehérvár első csapatában számítanak rá. Aztán a betegségek, sérülések lehetőséget adtak neki a bizonyításra, ő pedig nem hagyta ki ezt a ziccert. Hogy mit tart az évad pillanatának? Azt mondja, az egész utat, ahogy eljutottak a döntőig, s boldog, hogy ennek részese lehetett.

Videónkban részletesebben is beszélünk a két játékossal a történelmi sikerről, Terbócs István arra is kitér, hogy mennyit profitálhat ebből a magyar jégkorong-válogatott a közelgő divízió 1/A csoportos világbajnokságon. 

ICEHL, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Hydro Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg 1–3 (1
–1, 0–1, 0–1)
Székesfehérvár, 3260 néző. Vezette: Ofner (osztrák), Zrnic (szlovén), Seewald, Nothegger (osztrákok)
FEHÉRVÁR: TIRRONEN – Atkinson, H. Nilsson / Fournier, T. Campbell / Dahlroth, HORVÁTH M., Ambrus G., Szabó D. – MAGOSI B. 1, Hári J. (1), Kuralt (1) / Erdély Cs., Bartalis I., Petan / Rétfalvi, Sarauer, Terbócs / Jacobs, Németh K., Mihály Ákos. Edző: Kevin Constantine
SALZBURG: TOLVANEN – Heinrich, LoVerde / DALHUISEN (1), BRENNAN 1 (1) / Kanzig, Pallestrang / Predan, Zündel – RAFFL 2, Nissner (1), P. Schneider / Lebler, Järvinen, Huber / Wukovits, Baltram, Hochkofler / Harnisch, Leonhardt, Loney. Edző: Matt McIlvane
Kapura lövések: 22–34
Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 2/0

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4:0 a Red Bull Salzburg javára  

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.