Jégkorong: így ünnepelték a történelmet író hokisokat Fehérváron! – videó

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2022.04.12. 09:27
null
A fehérvári szurkolók vastapssal köszönték meg a csapatnak, hogy történelmet írtak (Árvai Károly)
Bár az ICEHL bajnoki címét nem sikerült megnyernie a Hydro Fehérvár AV19-nek, ezüstérmesként is történelmet írt. S hogy mekkora siker ez, mi sem bizonyítja jobban, mint a szurkolók szűnni nem akaró vastapsa az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Nézze meg az éremátadás pillanatait, illetve Erdély Csanád értékelését az idényről.

„Nekünk vannak a legjobb szurkolóink a ligában” – Erdély Csanádból nem az elfogultság beszélt, hiszen a Hydro Fehérvár AV19 hazai meccsein elképesztő hangulat uralkodott a Raktár utcai csarnokban, arról nem is beszélve, hogy idegenben is a Volán-szurkolók voltak a hangosabbak. A Red Bull Salzburg elleni döntőt különösen nagy érdeklődés övezte, hiszen a két hazai meccsre szinte azonnal elkelt minden jegy. Kár, hogy csak négy mérkőzés jutott a párharcból, de az elvesztett döntő ellenére, pontosabban az ICEHL ezüstérmes csapatát köszöntve, szűnni nem akaró vastaps és dicsérő rigmusok harsogták be az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokot hétfőn késő este.

Az éremátadás után Erdély Csanáddal beszélgettünk a Fehérvár történelmi idényéről. A csatár kiemelte, a rájátszás minden pillanata örömjáték volt, az utolsó egy hónapra mindenki nagyon jó érzésekkel gondol vissza. Hogy mikor váltja fel az elvesztett döntő miatti csalódottságot a büszkeség? Miért pont ebben az idényben tudott történelmet írni a csapat, s ebben mennyi szerepe van Kevin Constantine-nek? Mindez kiderül a videónkból, amelyben a csatár arra is kitér, mit jelenthet a fehérvári magyarok remeklése a világbajnokságra készülő válogatottnak.

ICEHL, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Hydro Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg 1–3 (1
–1, 0–1, 0–1)
Székesfehérvár, 3260néző.Vezette:Ofner (osztrák), Zrnic (szlovén), Seewald, Nothegger (osztrákok)
FEHÉRVÁR:TIRRONEN – Atkinson, H. Nilsson / Fournier, T. Campbell / Dahlroth, HORVÁTH M., Ambrus G., Szabó D. – MAGOSI B.1,Hári J.(1),Kuralt(1)/ Erdély Cs., Bartalis I., Petan / Rétfalvi, Sarauer, Terbócs / Jacobs, Németh K., Mihály Ákos.Edző:Kevin Constantine
SALZBURG:TOLVANEN – Heinrich, LoVerde / DALHUISEN(1),BRENNAN1(1)/ Kanzig, Pallestrang / Predan, Zündel – RAFFL 2,Nissner(1),P. Schneider / Lebler, Järvinen, Huber / Wukovits, Baltram, Hochkofler / Harnisch, Leonhardt, Loney.Edző:Matt McIlvane
Kapura lövések:22–34
Gól – emberelőnyből:3/0, ill. 2/0

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye:4–0 aRed Bull Salzburgjavára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik