MTI 2020.04.16 14:42 Frissítve: 2020.04.16 15:06

Jégkorong: távozik a Vasastól Szuper Levente, az MJSZ elnöke lenne

Elhagyja a Schiller-Vasas HC vezetését és indul a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) elnöki posztjáért Szuper Levente – olvasható az általa küldött közleményben.

Szuper Levente pályázik a Magyar Jégkorongszövetség elnöki posztjára (Fotó: Koncz György)

 

Közleménye szerint a klubnál az utóbbi kilenc évben felépített szakosztályi rendszer – amely a Schiller-Vasas HC elmúlt két évében csúcsosodott ki – a taoműhelyek egyik mintapéldánya volt. Ebben a két szezonban a csapat több tucat magyar jégkorongozónak biztosított lehetőséget az utánpótláskorból kinőve a felnőttbajnokságban bizonyítani, és mindkét idényben adott játékost a válogatottnak is. Kitért rá, az Erste Ligában egyedüliként a piros-kék együttes fizeti folyamatosan játékosait azóta, hogy a koronavírus-járvány miatt idő előtt lezárultak a pontvadászat küzdelmei.

„A Schiller-Vasas HC vezetését május elsejével átadom egy befektetői körnek, amely támogatói csoportnak elsődleges és kimagasló célja, hogy továbbvigye azt a szisztematikus munkát, amit eddig képviseltünk, fejlessze és további sikereket hozzon a magyar jégkorongnak minden vertikumban" – idézi a kommüniké a 2008-as szapporói feljutást kiharcoló magyar válogatott kapusát.

A 39 éves sportvezető egyúttal egy másik fontos döntést is meghozott.

„Felmérve és tapasztalva az utóbbi években történteket, továbbá az előttünk tornyosuló feladatokat, úgy döntöttem, hogy sokak bátorítására elindulok a Magyar Jégkorongszövetség elnöki posztjáért a májusi tisztújító közgyűlésen. Teszem mindezt továbbra is a magyar jégkorong szolgálatáért, a nehézségek és a feladatok tudatában" – fogalmazott Szuper Levente.

A Nemzeti Sport információi szerint a jelenlegi elnök, Such György (aki 2016 óta irányítja a szövetséget) is indul, és lehet harmadik jelölt is. Általánosan május végén, június elején szokott lenni a közgyűlés, ezzel kapcsolatban az alábbi hivatalos tájékoztatást kaptuk március végén a szövetségtől:

„A Magyar Jégkorong Szövetség jelen pillanatban azzal számol, hogy meg tudja tartani a május végére tervezett tisztújító közgyűlését. Folyamatban van a zárás, zajlik a szükséges anyagok előkészítése. Elkezdődött a tervek felülvizsgálata is. Ha a tagszervezeteink élnek a meghatalmazások lehetőségével, akkor fizikailag megvalósítható, hogy 100 embernél kevesebben legyenek jelen az eseményen. Amennyiben a koronavírus-járvány fejleményei a jelenleginél is kedvezőtlenebbül alakulnak, illetve a vonatkozó szabályok ezzel összefüggésben megváltoznak, akkor természetesen módosítani fogjuk a forgatókönyveket. Az elsődleges szempontunk továbbra is mindenképpen az, hogy a jégkorongsport szereplőinek egészségét megóvjuk."

2020.10.12 14:23:44

Jégkorong H. Á.

A szlovák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokságban érdekelt DVTK Jegesmedvék bajnoki menetrendje.

2020.10.12 13:33:09

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2020.09.10 14:56:48

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2020.07.29 22:09:38

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A jobbtól nem szégyen tanulni elv a magyar hokiban valós.

2020.07.24 22:06:55

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi fordulópont, amikor az utolsó kétkedő hangok is végérvényesen elhallgatnak.