PUSZTAI VIOLA (Gdansk) 2019.11.08 20:11 Frissítve: 2019.11.08 20:51

Jégkorong: Örülök életem első válogatottbeli góljának, de... – Vokla

Bár alig egy perccel a vége előtt még 3–1-re vezetett a magyar jégkorong-válogatott, hosszabbításban 4–3-ra kikapott az olaszoktól a lengyelországi EIHC-torna nyitó napján. A mérkőzés után Erdély Csanád, illetve a válogatottban első gólját megszerző Vokla Roland és a kapuban most debütáló Adorján Attila értékelt az NSO Tv-nek. „Elég vegyesek az érzéseim. Természetesen örülök, hogy sikerült betalálnom a válogatottban, de nem teljes az öröm, hiszen úgy kaptunk ki, hogy vezettünk, és végig uraltuk a mérkőzést. Az olaszok az elején kicsit félvállról vettek minket, de aztán észbe kaptak, és visszakapcsoltak. 3–1-re mentünk a végén, amikor kaptunk egy kiállítást, az olaszok szépítettek, majd hat az öt ellen lőttek egy szerencsés gólt. A hosszabbításból meg ők jöttek ki jobban” –
értékelt a válogatottban első gólját szerző Vokla Roland.

Az olaszok ellen védte először a kapunkat Adorján Attila, aki az NSO Tv-nek elmondta, hogy bár nem fáradt el, mégis úgy érezte, mentálisan nem volt elég éles a meccs végén. Erdély Csanád pedig arról beszélt, hogyan alakulnak a szerepek a csapaton belül a rutinos, idősebb játékosok távollétében. 

FÉRFI JÉGKORONG EIHC-TORNA, GDANSK
Magyarország–Olaszország 3–4 (1–1, 1–0, 1–2, 0–1) – hosszabbítás után
A magyar gólszerzők: Vokla (1.), Terbócs (31.), Erdély (47.)

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI PROGRAMJA
November 9., szombat
18.00: 
Magyarország–Japán
November 10., vasárnap
13.00: 
Lengyelország–Magyarország

A FÉRFI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE

KAPUSOK: Arany Gergely (FTC-Telekom), Adorján Attila (DVTK Jegesmedvék)
HÁTVÉDEK: Vokla Roland (DEAC), Vojtkó Mátyás (DVTK Jegesmedvék), Kiss Roland (Fehérvári Titánok), Stipsicz Bence, Szabó Dániel, Szabó Bence (Hydro Fehérvár AV19), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Fejes Nándor, Garát Zsombor (MAC Újbuda)
CSATÁROK: Sági Martin (DEAC), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Erdély Csanád, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Szita Donát (Hydro Fehérvár AV19), Mihály Ákos (Fehérvári Titánok), Majoross Barnabás, Nagy Krisztián, Szigeti Ákos, Terbócs István (MAC Újbuda), Galló Vilmos (KooKoo – Finnország), Sebők Balázs (KalPa – Finnország), Horváth Bálint (Tyringe SoSS – Svédország) 

Vokla Roland nem tud felhőtlenül örülni a góljának (Fotó: Lengyel Jégkorongszövetség)

 

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.

2021.09.22 20:45:45

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2021.09.22 17:54:20

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.