Jégkorong: női válogatottunk öt góllal kikapott Csehországtól

SZŰCS ANDRÁSSZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 19:57
null
A magyar női válogatott edzés közben (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Újabb ízelítőt kaptunk abból, hogy milyen szintre kéne felérnünk, mire tavasszal remélhetőleg elutazhatnak lányaink történetük első elit-világbajnokságra: péntek este női jégkorong-válogatottunk 5–0-ra kikapott a stabil A-csoportos Csehországtól. Folytatás szombat délután azonos gyakorlópartnerrel.

 

A válogatottakat tekintve realista fajta a magyar hokista, Odnoga Lotti is elmondta az indulás előtt, hogy mivel a cseh női válogatott stabil A-csoportos, munkás edzőmeccsek várnak a mieinkre. Így is lett, ránézésre elég sima 5–0 lett a vége, ami persze ijesztő, ha arra gondolunk, hogy 2021 tavaszán az elit-világbajnokságon, ősszel pedig az olimpiai kvalifikáció utolsó szakaszában is csoportellenfelek leszünk.

De hát ezek még odébb vannak, addig a készülés és a tanulás a feladat, főleg a történetük első elit-vb-jére (csak a koronavírus-járvány miatt tologatás okán immár második éve...) készülő lányainktól, hogy van ki(k)től, hiszen például a nyár óta a másodedzőként olimpiai bajnok kanadai Lisa Haley a szövetségi kapitányunk.

Persze azt bárki könnyedén észrevehette, hogy a kapu közvetlen közelében, illetve a bulikörök táján van min dolgozni, hiszen az összes találatot ezekről a vidékekről kaptuk: az első és második harmadban kettőt-kettőt, az utolsóban egyet. Nyilván a 35–14-es kapura lövési mutató, illetve a 4–7-es kiállításszám is Csehország fölényét húzza alá, de azért ekkora különbség talán nem volt.

Ezen érzés alátámasztására is lesz esély, méghozzá nagyon hamar, hiszen péntek után szombaton is megmérkőzünk, csak sokkal korábban, 13.10-kor.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, NŐK
Csehország–Magyarország 5–0 (2–0, 2–0, 1–0)
Litomerice,
zárt kapuk mögött. V: Novotná, Svobodová, Smetková (csehek)
Gólok: Hymlárová, Cajánová 2-2, Vanisová
Kapusok: Peslarová 14 védés/14 lövés, ill. Németh A. 25/30
Kiállítások: 8, ill 14 perc

Szombat
13.10:
Csehország–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik