SZŰCS ANDRÁS
2020.07.06 06:40 Frissítve: 2020.07.06 09:03

Jégkorong: Hári János valószínűleg Fehérváron folytatja

Saját információnk és osztrák forrás szerint is Fehérvárra igazol Hári János, méghozzá hosszú távra.

Hári János 2019 után ismét Volán-mezben korcsolyázhat (Fotó: Török Attila)

 

Egyre rosszabbul leplezett titoknak tűnik, hogy Hári János a Hydro Fehérvár AV19-hez igazol. Vasárnap a Ring Sports osztrák honlap számolt be arról „forró pletykaként”, ami egybevág a mi információnkkal, hogy a szombatig EBEL-nek, azóta ICEHL-nek hívott osztrák központú bajnokságon belül vált csapatot a 80-szoros magyar válogatott center, aki a félbeszakított idény leállásakor a Red Bull Salzburghoz tartozott.

A rövid előtörténet, hogy ugyan klasszisunk a finn élvonalbeli Lahti Pelicans alkalmazottja volt tavaly nyár óta, a csapat olyan rosszul teljesített, hogy az ősz végére elveszítette sanszát a rájátszásba jutásra, úgyhogy a vezetőség legalább ideiglenesen elengedte piacképes játékosait, hogy megspórolja a fizetésüket. Így került el Hári is, aki pályafutása során nem hokizhatott még bajnokesélyesnél, ezért hiába győzködte a hazatérésre a playoffvonal környékén billegő Fehérvár általános igazgatója, Szélig Viktor, ő december 16-án a Salz­burghoz szerződött kölcsönbe, azzal a jogos elképzeléssel, hogy megnyeri a bajnokságot. Jó úton is haladt a „bikákkal”, hiszen alapszakaszgyőztesként a középszakasz felsőházába jutottak, ahol a második helyen álltak, Hári meg majdnem pont/meccses átlaggal hasított, amikor félbeszakadt az idény a koronavírus-járvány miatt. Ezután Hárinak vissza kellett volna térnie Lahtiba, hiszen élt a kétéves szerződése, ám májusban a játékos kezdeményezésére felbontották. Azóta szabadon igazolható „kispapa”, merthogy májusban megszületett első gyermeke.

És itt tartunk most hivatalosan. Hiába gondoljuk ezt sokakkal egyetemben, nem jelenthetjük ki biztosan és főleg nem múlt időben, hogy Hári aláírt Fehérvárra, mert az EBEL-ből a névadó főtámogató cseréje miatt ICEHL-lé változó osztrák-magyar-olasz-szlovák ligában július 15-ig kitolták a játékosszerződésekre is vonatkozó moratóriumot, következésképp hiába kérdeztük meg a klubot, a hatályos tilalom miatt nem mondhatott semmit, miként potenciálisan új játékosa sem ismerheti el átigazolását, legfeljebb azt mondhatná, hogy kacsa az egész.

Annyit viszont leszögezhetünk, hogy ha hivatalossá válik a szerződés, hatalmasat fog a Fehérvár. Nemcsak az ICEHL egyik legjobbját szerzi meg, hanem olyan játékost, aki 2017–2019 között már játszott is nála, tehát a beilleszkedéssel sem lesz gondja, ráadásul 28 évesen a családalapítás miatt első hosszú távú szerződését kötné-köti-kötötte – ezt írják a „sógoroknál”, ami egybevág a mi értesülésünkkel. Továbbá ne lepődjön meg senki, ha lesz még nagy igazolás Fehérváron, ahol a moratórium előtt kizárólag a 27 éves kanadai bekk, Paul Geiger szerződtetését tehették közhírré, azóta a klub sajtóosztályán is csak imádkoznak, hogy oldják fel a tilalmakat.

 

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.