I. SZ. 2022.05.24 15:19 Frissítve: 2022.05.24 17:45

Jégkorong: az IIHF szerint visszavonták a magyar-szlovén vb-pályázatot

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) keddi közleménye szerint a magyar és a szlovén szövetség visszavonta a 2023-as A-csoportos világbajnokság megrendezésére benyújtott pályázatát.

Nem lesz A-csoportos hoki-vb az MVM Dome-ban (Fotó: Török Attila)

 

 
 A magyar szövetség szerint nem lesz meg a kormánygarancia a vb-rendezéshez

Az IIHF szerint a magyar szövetség arról tájékoztatta, hogy miután nem kapta meg a kormánytól a torna megrendezéséhez szükséges garanciát, visszavonja a rendezési pályázatát. A világbajnokságot a budapesti MVM Dome-ban és a ljubljanai Arena Stozicében rendezte volna meg az elitbe a válogatottjával az idén tavasszal feljutott magyar és szlovén szövetség.

A nemzetközi szövetség közleménye szerint az oroszoktól az Ukrajnával szemben indított háború miatt elvett tornára így csak Finnország és Lettország adott be érvényes pályázatot, az elit így az idei torna után jövőre is visszatér Tamperébe, míg Riga 2021 után ad ismét otthont a világbajnokságnak.

Fodor Ádám, a Magyar Jégkorongszövetség kommunikációs igazgatója a Sportrádió Hazafutás című műsorában arról beszélt, hogy a szövetség még bízik a helyzet rendeződésében, és a nemzetközi szövetség visszajelzésére vár. Az IIHF döntése nem kedvező a magyar szövetség számára, s Sipos Levente, a magyar szövetség (MJSZ) főtitkára reagált is a keddi fejleményekre.

„Igyekeztünk elérni, hogy a kormánygarancia hiányában is legyen pozíciónk a pályázatban, abban bízva, hogy a másik pályázó sem rendelkezik minden szükséges dokumentummal, mert ebben az esetben az IIHF várhatóan tárgyalási fordulókkal haladt volna tovább ebben az egyébként is rendkívüli eljárásban” – közölte az MTI-vel Sipos.

2022.06.05 10:03:59

Jégkorong DÉNES SZILÁRD, KOHÁN GERGELY

„Imádok hokizni, de már a saját hosszú távú és a családom érdekeit is szem előtt kell tartanom.”

2022.05.29 18:05:34

Jégkorong H. Á.

A harmadik harmad vége előtt Kanada 48 másodperc alatt egyenlített, a ráadásban Sakari Manninen döntött.

2022.05.25 23:37:45

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hazánk együttesei közül még egy sem indult ebben a sorozatban.

2022.05.15 23:01:09

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Érthető módon, hiszen olyan jelenség verte ki a biztosítékot Romániában a korábbiaknál jóval nagyobb durranással, amellyel évtizedek óta együtt él a többségi nemzet törpekisebbségbe szoruló jégkorongos társadalma. Mondhatni pragmatikusnak tetsző belenyugvással, tekintve, hogy a székelyföldi hoki nélkül gyakorlatilag nem létezne e sportág a keleti szomszédban.