Jégkorong: az MJSZ szerint nem lesz kormánygarancia a vb-rendezéshez

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.23. 22:31
null
Illusztráció: AFP
A magyar-szlovén közös pályázat a 2023-as elit-világbajnokság megrendezésére nem kapja meg a szükséges állami garanciát, így (ha a nemzetközi szövetség ragaszkodik ehhez a feltételhez) a Magyar Jégkorongszövetség kénytelen elállni a kandidálástól – olvasható az MJSZ honlapján.

„Rengeteg munkát végeztünk az elmúlt hetekben, hogy sporttörténelmet írjunk, és minden idők legnagyobb és legrangosabb hazai jégkorongos eseményét rendezzük meg. A visszajelzések alapján napról napra javultak az esélyei a szlovénokkal közös pályázatnak. Rendkívül sajnáljuk ezért, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt nem tudtuk a kormányt meggyőzni arról, hogy milyen előnyökkel járna Magyarország számára a jégkorongsport csúcseseményének a hazai megrendezése” – mondta a döntésről hétfő este Sipos Levente, az MJSZ főtitkára.

A magyar és a szlovén szövetség május 8-án, a ljubljanai divízió 1/A-s vb utolsó napján jelentette be, hogy közösen pályázik a 2023-as eseményre. A budapesti MVM Dome és a ljubljanai Stozice Aréna lett volna a két helyszín, a két csarnok összesen 28 ezer férőhellyel rendelkezik.

A másik pályázatot a finnek és a lettek adták be, és a nemzetközi szövetség várhatóan pénteken dönt Tamperében, a jelenleg zajló vb fő helyszínén.

A jövő évi tornának Szentpétervár adott volna otthont, de az ukrajnai háború miatt az IIHF elvette a rendezés jogát Oroszországtól.


MTI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik