Jégkorong-vb: a magyar szövetség még nem akar elbúcsúzni a pályázattól

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 11:44
null
Az MVM Dome lenne a magyarországi helyszín (Fotó: MJSZ)
Fodor Ádám, a Magyar Jégkorongszövetség kommunikációs igazgatója a Sportrádió Hazafutás című műsorában arról beszélt Lantos Gábornak, hogy a hiányzó állami garancia ellenére még nem akarnak lemondani a 2023-as elit-világbajnokság megrendezéséről.

Ahogy arról a magyar szövetség tájékoztatása alapján beszámoltunk, nem lesz meg a kormánygarancia a magyar–szlovén pályázathoz, így amennyiben a nemzetközi szövetség ragaszkodik ehhez a feltételhez, kénytelenek leszünk elállni a kandidálástól.

„Egyelőre még nem akarunk elbúcsúzni a világbajnokságtól – mondta a Sportrádiónak Fodor Ádám. – Elég speciális pályán mozgunk. Normál körülmények között egy ilyen világbajnokságra négy év van felkészülni, és a pályázat is sokkal hosszabb ideig szokott tartani. Most közel egy hónapja kezdtük végig vinni a pályázati folyamatot a nemzetközi szövetséggel, illetve a hazai kormányzati síkon – máskor erre azért van fél év.”

„A kormány jelenleg alakulóban van, rengeteg pénzügyi és egyéb szabályt fogadnak el. Azt a típusú garanciát, amit a nemzetközi szövetség kért, nem tudta a kormány a megfelelő folyamatok során elfogadni a mostani időszakban. Eddig volt egy elvi támogatásunk, a kért garancia viszont egyelőre nincs meg. Felmerülhet a kérdés, hogy mit fog erről a nemzetközi szövetség mondani, nyilván tájékoztatást adtunk a körülményekről. Normál esetben a kért garancia szükséges a rendezéshez, de most rendkívüli helyzet van, hiszen beugróként pályázunk egy eseményre. Egyelőre várjuk a nemzetközi szövetség visszajelzését” – tette hozzá a kommunikációs igazgató, kiemelve, hogy egyre jobb volt a pályázatunk megítélése az elmúlt időszakban.

A magyar és a szlovén szövetség május 8-án, a ljubljanai divízió 1/A-s vb utolsó napján jelentette be, hogy közösen pályázik a 2023-as eseményre. A budapesti MVM Dome és a ljubljanai Stozice Aréna lett volna a két helyszín, a két csarnok összesen 28 ezer férőhellyel rendelkezik.

A másik pályázatot a finnek és a lettek adták be, és a nemzetközi szövetség várhatóan pénteken dönt Tamperében, a jelenleg zajló vb fő helyszínén. A jövő évi tornának Szentpétervár adott volna otthont, de az ukrajnai háború miatt az IIHF elvette a rendezés jogát Oroszországtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik