MTI, N. T. 2020.10.28 17:15 Frissítve: 2020.10.28 20:29

Jégkorong: 25 fős keretet hirdetett a magyar válogatott új kapitánya

A magyar férfi jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya 25 fős keretet hirdetett a lengyelek elleni jövő heti két budapesti felkészülési mérkőzésére.

 

Vas János és Wehrs Kevin is készült is készülhet (Fotó: Tumbász Hédi)

A magyar szövetség honlapjának szerdai beszámolója szerint az ezeken a találkozókon bemutatkozó kanadai Sean Simpson két kapust, kilenc hátvédet és 14 csatárt hívott be. Hét klub ad játékost a keretbe, és a névsorban van egy újonc is: a 20 éves Révész Marcell. A koronavírus-járvány miatt többen nem tudták vállalni a szereplést.

A nemzeti csapat legutóbb február 9-én a nottinghami olimpiai selejtezőn lépett jégre, így csaknem kilenc hónap kényszerszünet után játszik ismét mérkőzést. A Tippmix Nemzetek Tornája keretében az első összecsapást jövő csütörtökön 20 órától rendezik, míg a másodikat két nappal később, szombaton 14.10-től.

A divízió I/B-s, az olimpiai kvalifikáció utolsó előtti körét Kazahsztánban sikerrel vevő lengyelek elleni mérkőzésekre a Tüskecsarnokban kerül sor, a koronavírus-járvány miatt a férőhelyek felére értékesítenek jegyeket, és a nézőknek kötelező lesz a maszk viselése. Az online jegyértékesítés már zajlik az Eventim hálózatában.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (DVTK Jegesmedvék)
Hátvédek: Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Varga Arnold (UTE), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC HKB Újbuda), Szabó Dániel (Hydro Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Vojtkó Mátyás (DVTK Jegesmedvék), Wehrs Kevin (DVTK Jegesmedvék)
Csatárok: Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Becze Tihamér (Sport Club Csíkszereda), Bodó Christopher (UTE), Csányi Karol (DVTK Jegesmedvék), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC HKB Újbuda), Révész Marcell (DVTK Jegesmedvék), Sarauer Andrew (Hydro Fehérvár AV19), Sofron István (MAC HKB Újbuda), Terbócs István (MAC HKB Újbuda), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

2021.05.21 23:50:14

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A szálak itt egymásba fonódnak: ami jó a régióban élőknek, hasznára van a helyi jégkorongsportnak is.

2021.05.10 22:38:48

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ezért is kellene megbecsülni például egy MK-hétvégét.

2021.05.02 23:46:41

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Visegrádi négyek kooperációjában is egyre erősödik a Kassa–Miskolc hokitengely jelentősége.

2021.04.25 11:26:22

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Gordie Howe 41 éves rekordját megdöntve lett a liga legtöbb alapszakaszmeccsét játszó hokisa.

2021.03.30 23:50:04

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nyílt titok, a sportágon belül a többség nem tippelt nagy jövőt a kísérletnek, jó előre a pofozógép szerepét vészjósolták a Vasas jégkorongcsapatának.